پیامدهای حجاب در حوزه ی اجتماعی
هدف از تشریع وجود حکم حجاب اسلامی در آیات الهی به خوبی تبیین شده است، با این هدف که حجاب عاملی برای دستیابی به تزکیه نفس، طهارت، عفت و پاکدامنی جهت استحکام و گسترش امنیت اجتماعی است.
عمق این مسئله را می توان از آیه 53 سوره ی احزاب به دست آورد:«وَ اِذَا سَأَلتُمُوهُنَّ مَتَاعاً فَسئَلُوهُنَّ مِن وَرَآءِ حِجَابٍ ذَلِکُم اَطهَرُ لِقُلُوبِکُم وَ قُلُوبِهِنَّ» نگاه نامحرم توسط مردان، باعث تحریک و تهییج جنسی آنان و در نتیجه منجر به فساد و ریشه کن نمودن امنیت اجتماعی می شود، خداوند در کنار امر حجاب و پوشش بدن به بانوان، مردان را نیز به حجاب و پوشش چشم و نگاه به نامحرم فرمان داده و آن را حرام کرده است.
امام رضا(ع) در این باره می فرماید:«حرم النظر الی شعر النساء المحجوبات بالازواج و غیرهن من النساء لما فیه من تهییج الرجال و ما یدعو التهییج الی الفساد و الدخول فیما لا یحل و لا یجمل؛ نگاه به موی زنان باحجاب ازدواج کرده و بانوان دیگر، از آن جهت حرام شده است که نگاه، مردان را برمی انگیزد و آنان را به فساد فرا می خواند در آنچه که ورود در آن نه حلال است و نه شایسته».و بیانگر این است که هدف از وجود حجاب اسلامی ایجاد صلاح و پیشگیری از فساد، جهت تأمین و گسترش امنیت اجتماعی است توأم با آثار و فواید ذیل می باشد:
1- بهداشت روانی اجتماع و کاهش هیجان ها و التهاب جنسی که سبب کاهش عطش سیری ناپذیری شهوت است.
2- تحکیم روابط خانوادگی و برقراری صمیمیت کامل زوجین.
با رواج بی حجابی و جلوه گری زن، جوانان مجرد، ازدواج را نوعی محدودیت و پایان آزادی های جنسی خود تلقی می کنند و افراد متأهل هر روز در مقایسه ای خطرناک میان آن چه دارند و ندارند، قرار می گیرند. این مقایسه ها، هوس را دامن زده و ریشه زندگی را می سوزاند.
3- استواری اجتماعی و استیفای نیروی کار و فعالیت دختر و پسری که در محیط کار و دانشگاه تحریک شهوانی شوند، از تمرکز و کارآیی آنها کاسته می شود و حکومت شهوت بر اجتماع سبب هدر رفتن نیروی فکری و کاری است.
4- بالا رفتن ارزش واقعی زن و جبران ضعف جسمانی او؛ حیا؛ عفاف و حجاب زن می تواند در نقش عاطفی او و تأثیرگذاری بر مرد مؤثر باشد. لباس زن سبب تقویت تخیّل و عشق در مرد است و حریم نگه داشتن یکی از وسایل مرموز برای حفظ مقام و موقعیت زن در برابر مرد است. در اسلام حجاب محدودیّت نیست بلکه مصونیت است چرا که اسلام راضی به حبس، رکود و سرکوبی استعدادهای زن نیست، بلکه با رعایت عفاف و حفظ حریم، اجازه ی حضور زن را در اجتماع داده امّا از سوء استفاده شهوانی و تجاری منع کرده است.
در واقع حجاب موجب محدودیت مردان هرزه می باشد که در صدد کامجویی های آزاد و بی حد و حصر هستند و لذا مصونیت زنان از دست این گروه از مردان مد نظر است.
پیامدهای حجاب در حوزه ی اجتناعی