چگونه خانواده مهدوي داشته باشيم؟
خانواده مهدوي خانواده اي است كه با درك حضور امام خويش در متن زندگي سعي دارد فتار خويش را با ولي خدا تطبيق داده، خود را در مسير اهداف آن يار غايب از نظر به شكوفايي برساند تا نه تنها در مقابل اهريمنان انس و جن مقاوم باشد بلكه آنها را نيز در مسير حق راهبري نمايد.
ـ پدر بايد به عنوان سرپرست خانواده در مسير رضايت ولي خدا گام بردارد. رضايت ولي خدا با حضور مستمر امام تجلي مي يابد. اگر دين حضور خوب احساس شود گام اساسي در جهت تشكيل خانواده مهدوي برداشته شده است. بعد از آن اعضاي خانواده هم بايد شناخت و معرفت به خدا و رسول او و امام خوبش داشته باشند و گرنه تسليم عوامل تاثير گذار منفي مي شوند چون خانواده بهترين مكان براي تربيت فرزنداني مهدوي به شمار مي آيد. پس بايد اعضاء خانواده با امام زمان ( عج) آشنا باشند.
ـ اين آشنايي نه در حد اطلاعاتي از شناسنامه و اسم آن عزيز، كه اين خوب است ولي كافي نيست، بايد باور كنند كه اولا امام زنده است ثانيا حاضر است و غيبت او نه به منزله عدم حضور كه به معناي عدم ظهور است. او ظاهر نيست اما حاضر است. آنها بايد بدانند هر هفته امام زمان از احوالات انسان با خبر مي شود نه تنها در طول هفته كه هر روز و نه هر روز كه هر ساعت و نه هر ساعت كه هر لحظه، زيرا امام هر وقت كه بخواهد و اراده كند مي داند آنچه را كه بايد بداند.
پس با اين آگاهي و با آن درك عبوديت حضور حق، اعضاي خانواده به آگاهي مطلوب و آزادي نسبي از غير خدا دست يابند و از بحران هاي اجتماعي خلاصي مي يابند و به صبر و ايستادگي مي رسند.
ـ بايد معرفت به امام عصر و عمل به معرفت امام عصر را در محيط خانواده فراهم كنيم. نبايد از مساله دعا غافل شويم هم در حق خود و هم در حق امام خود. مدام به يادآوردن و ذكر نمودن امام عصر مي تواند تاثير عميقي بر اعضاي خانواده بگذارد.
ـ سلامتي جسم نيز بايد در جهت رضايت خدا و امام باشد مثلا به تغذيه خويش دقت كنيم . از وظايف والدين فراهم كردن رزق حلال و پاك به فرزندان و كسب تقواي اقتصادي است چرا كه رزق ناپاك و آلوده تاثيرات تخريبي عميقي بر روح و روان و معنويت گرايي افراد خواهد داشت. پس روزي حلال بخوريم و بياشاميم و در مصرف ميانه رو و در انفاق و بخشش با ظرفيتي كه داريم اقدام نماييم.
ـ زماني كه فرزندان به سن جواني و ازداوج رسيدند نيز در همين مسير خانواده گام بر مي دارند. جوان منتظر براي دستيابي به رضايت امام خويش مي كوشد. تشكيل خانواده از مهمترين راهكارهاست كه جوان به واسطه آن مي تواند رضايت امام عصر را تحصيل كند زيرابه واسطه آن مي توان آرامش روحي و رواني خود را حفظ كند. اگر خانواده اي مهدوي نباشد و اعتقاد به حضور امام نداشته باشد دچار ناهنجاري هاي زيادي مي شود. از جمله اينكه حرام خدا را حلال و حلال خدا را حرام مي دانند.
مشكلات خانواده ه در آخر الزمان:
ـ در روايتي از امام صادق(ع) آمده كه: هم و غم مردم آخرالزمان به سير كردن شكم و رسيدگي به شهوتشان خلاصه مي شود. ديگر اهميت نمي دهند آنچه مي خورند حلال است يا حرام و اينكه آيا راه اطفاي غرايزشان مشروع است يا نا مشروع.
ـ در دوره آخر الزمان بحران معنوي به عرصه اقتصاد خانواده كشيده مي شود. آلودگي هايي چون ربا، كم فروشي، رشوه خواري، گران فروشي كه اهل بيت به گوشه هايي از اين انحرافات اشاره كرده اند: پيامبر اكرم(ص) فرمودند: واي بر فرزندان آخرالزمان از روش پدرانشان! عرض شد يا رسول الله از پدران مشرك آنها؟ فرمودند از پدران مسلمانشان كه چيزي از فرائض ديني به آنها ياد نمي دهند و اگر فرزندان خود از پي فراگيري بروند منعشان مي كنند و تنها از اين خوشنودند كه آنها درآمد مالي داشته باشند هر چند ناچيز باشد من از اين پدران بيزارم و آنها نيز از من بيزارند.
ـ پس رويكرد زندگي مهدوي يك چيز بيشتر نيست و آن تلاش در جهت كسب رضايت خداست. بيايم زندگي خود را با رضايت آن عزيز همراه نماييم. چرا كه او آگاه است پس اشتباه ندارد و گناه نمي كند. او عزيز دوست داشتني است زيرا از ما به ما آگاه تر و از ما به ما مهربانتر است.
نويسنده: آ. مبيني