پیامدهای منفی ماهواره در ابعاد مختلف
1. گذراندن وقت بیشتر برای تماشای ماهواره، نشان دهنده علاقه کمتر به مطالعه است و به احتمال زیاد، فرد را تنبل و از نظر روانی، منفعل بار می آورد، فعالیت ذهنی را کُند و روح انسان را مسخ می کند. ماهواره، مُبلّغ پرخاشگری و ستیزه جویی است و گاه انسان را به ترس از خشونت واقعی مبتلا می سازد؛ بدین معنا که فرد از جنگ و مبارزه واقعی می هراسد.
2. تماشای تصویرها و فیلم های مبتذل، کم کم انسان را معتاد می کند؛ به گونه ای که اگر فرد روزی به سراغ ماهواره و عکس های مبتذل آن نرود، در زندگی خود احساس کمبود می کند و حالت کسالت به او دست می دهد.
3. تماشای صحنه های مبتذل، ذهن و اندیشه انسان را تسخیر می کند. فردی که خود را به دیدن این گونه تصویرها عادت داده است، به کار و فعالیت سازنده اقتصادی بی رغبت می شود.
4. ماهواره، موجب از بین رفتن حجاب های اخلاقی و دینی از بسیاری مسائل، به ویژه در زمینه های جنسی و خشونت می شود. در گذشته، دنیای ناشناخته و اسرار آمیز زندگی بزرگسالان، آن ها را از کودکان و نوجوانان متمایز می ساخت و به عبارت ساده تر، این تفکیک، بر پایه شرم استوار بود. کودکان و نوجوانان، درباره مسائل جنسی، پول، خشونت، بیماری، مرگ و نظایر آن، لب فرو می بستند؛ اما به تدریج و با کسب آگاهی های جدید از راه ماهواره، همه آن رازداری ها به فراموشی سپرده می شود.
5. بلوغ زودرس، از دیگر پی آمدهای دیدن چنین تصویرهایی به شمار می رود. به طور طبیعی، اگر نوجوان یا جوانی که چنین صحنه هایی را می بیند، شرایط ازدواج و تشکیل زندگی زناشویی را نداشته باشد، خواهد کوشید عطش کاذب خود را از راه های دیگر فرو نشاند. این جاست که مشکلات اخلاقی دیگری مانند روابط نادرست و ….. پدید می آید.
6. کودکان و نوجوانان، به علت هزینه کردن وقت زیادی برای تماشای برنامه های تلویزیونی و ماهواره ای که تا پاسی از شب ادامه می یابد، صبح ها با تأخیر به کلاس درس می آیند و خواب آلود هستند؛ در نتیجه، بیش تر این افراد، عملکرد نامطلوبی در مدرسه دارند.
7. نقش ماهواره در تغییر ماهیت افکار عمومی پیرامون مسائل سیاسی و اقتصادی، قابل توجه است. تصمیم گیری و اظهار نظر افراد در این زمینه ها، برخاسته از احساسات ناشی از تبلیغات است؛ زیرا تماشای تصاویر، قدرت تفکر و تعمق را از فرد سلب می کند و در عوض، روند تصمیم گیری او را با احساسات و عواطفی که از تماشای تصاویر به وجود می آیند، تحت تأثیر قرار می دهد.
8. ماهواره، واقعیت ها را آن طور که باید و شاید به تصویر نمی کشاند. گاهی، بنگاه های استعماری و… هستند که بزرگ و کوچک می نمایند و به افراد، مجال تأمل و تفکر و آزادی بیان جزئیات را نمی دهند؛ زیرا رابطه میان ماهواره و مخاطب، رابطه ای یک سویه است و در این فرایند پیام رسانی، تعیین نوع پیام ها و آگاهی ها، در اختیار فرستنده است و گیرنده پیام، به گونه ای خنثی و منفعل آن را دریافت می کند.
9. همان گونه که اعتیاد به مواد مخدر، ویران گر بنیادهای اخلاقی و خانوادگی و اجتماعی است، استفاده و اعتیاد به برنامه های مخرب ماهواره ای نیز ارزش های اخلاقی و خانوادگی و اجتماعی را به شدت تهدید می کند و بسیاری از افرادی که زمان زیادی از شبانه روز را به تماشای برنامه های ضد اخلاقی ماهواره و اینترنت اختصاص می دهند، به یقین، از همین راه، به انحراف های گوناگون، آلوده می شوند.
هجوم خاموش/ص52-54