* در رابطه با تربيت فرزند، ارتباط فرزندان با والدين و مسائلى از اين قبيل كه امروزهدر جهان، به شدت مورد هجمه قرار گرفته نيز گفتگويى داشتيد؟
اتفاقاً اين مسأله جزو نقاط مشترك ما بود. زيرا آن ها نيز معتقدند كه زن و مرد، هر دو با هم بايد براى تربيت فرزندشان تلاش كنند، در حالى كه بحث تحديد نسل به خاطر نگرش تطور به خانواده به وجود آمده و اين مهم در برخى از نقاط غرب نيز به رسميت شناخته مى شود. لازم است نكته اى را در اين جا اضافه كنم. كسانى كه با همجنس خود ازدواج مى كنند براى داشتن فرزند، از كشورهاى آفريقايى بچه مى آورند و بحث فرزند خواندگى در اين جا مطرح مى شود،ولى بحران مهمى كه دنياى غرب با آن روبروست، بى هويتى اين كودكان است كه نام پدر و مادر ندارند. تنها راه كارى كه براى جلوگيرى از صدمه خوردن بيش تر اين كودكان توانسته اند ارائه كنند،اين است كه فقط اسم فاميلى در جاهايى كه نيازمند به اسم والدين است ثبت مى شود؛ يعنى بدون نام پدر و مادر! البته كليسا با اين امر مخالف است و اين تطور را نمى پذيرد.
*ما اطلاع يافتيم كه اخيراً در ارتباط با موضوع برده دارى مدرن و تجارت قاچاق انسان ، مقامات واتيكان نظر فقهى مقام معظم رهبرى را خواسته اند. آيا اقدامى در اين زمينه صورت گرفته است؟
در حال حاضر به نوعى موضوع برده دارى مدرن و تجارت قاچاق انسان به عنوان عامل هتك حرمت و كرامت بيش از 30 ميليون انسان در جهان، يكى از دغدغه هاى اصلى رهبران اديان الهى است كه مقامات واتيكان مى خواهند تا سال 2020 ميلادى، اين پديده، كه جنايت عليه بشريت خوانده شده را ريشه كن نمايند. لذا در صدد استعلام از رهبران اديان بزرگ جهان ازجمله اسلام برآمده اند. طى مكاتباتى، نظر مقام معظم رهبرى (حفظه الله تعالى) را در اين زمينه خواسته اند. و اساسا پاسخ استفتاء از سوى مقام عظماى ولايت (حفظه الله تعالى) مؤيّد توجه ويژه جمهورى اسلامى ايران به موضوعات حقوق بشرى و كرامت انسانى از ديدگاه و آموزه هاى اسلامى است، هم چنان كه فتواى مقام معظم رهبرى (حفظه الله تعالى) در مسايل و موضوعات جهانى ديگر، همانند حرمت استفاده غير صلح آميز از انرژى هسته اى، اعلان شده است.
ناگفته نماند كه قربانيان اين جريان ها در دنيا زنان و كودكان هستند. متأسفانه چنين رفتارهايى ازسوى گروه هاى تكفيرى و خشونت طلب، در مواردى با نام اسلام بر عمق فاجعه مى افزايد.كسانى كه اقدام به سربريدن انسان ها و مثله كردن آن ها مى نمايند، اقدام به اين امور براى آن ها عادى است. لذا قاچاق انسان، برده دارى و استفاده ابزارى از زنان و كودكان، متأسفانه در دنياى مدرن امروز، در جريان است. بديهى است كه اين گونه امور، از نظر اسلام محكوم و حرام مى باشد. قطعاً برده دارى و سوء استفاده از انسان ها، همان گونه كه از نگاه شارع مقدس غير قابل پذيرش و حرام بوده، از نظر همه انسان هاى آزاده جهان نيز قبيح و غير قابل قبول است.
تاريخ اسلام گواه آن است كه زنان و كودكان از غير مسلمانان، همواره مورد مرحمت شخص نبى مكرم اسلام(صلى الله عليه و آله و سلم) و اهل بيت عصمت و طهارت (عليهم السلام) بوده اند.حتى در جنگ هايى كه حضرت محمد(ص) با كفار و مشركين داشتند، وقتى زنان به اسارت گرفته مى شدند، به آن ها نگاه كاملا انسانى، بشر دوستانه و مرحمت آميز مى شد.
به نظر مى رسد ارائه و تبيين ديدگاه هاى فقهى مراجع معظم تقليد (حفظهم الله تعالى) در اين گونه مسائل، مى تواند راهگشاى مشكلات جهانى باشد. والسلام عليكم و رحمت الله و بركاته.
گفت وگو : مریم اسماعیلی
منبع : سایت افق حوزه