خانم صفاتی در این سفر یک جلد قرآن کریم با ترجمه ایتالیایی به پاپ هدیه کرد و سلام گرم رهبران دینی ایران را به وی ابلاغ نمود.
خبرنگار خبرگزاری «حوزه»، دستاوردهای این سفر و نیز نگاه واتیکان به تشیع را در گفت و گو با خانم صفاتی به بحث نشسته است.
آنچه در ذیل می خوانید متن گفت و گوی خانم صفاتی با خبرگزاری «حوزه»پیرامون سفر به رم و مشاهدات وی از فضای علمی، آموزشی، اجتماعی و معنوی واتیکان است.
بانو مجتهده زهره صفاتی از اساتید دروس عالی حوزه علمیه و صاحب تألیفات در حوزه فقه و حقوق و تفسیر موضوعی قرآن کریم و از اعضای موثر مراکز فقهی و سیاست گذاری مسائل زنان در کشور است.
* چندی پیش سرکارعالی به همراه هیاتی از بانوان ایرانی به واتیکان سفر کردید و علاوه بر نشست هایی که با محوریت خانواده برگزار گردید، دیدارهای خوبی نیز با مقامات واتیکان داشتید. قبل از هر چیز درباره چرایی و انگيزه اين سفر توضيح دهید.
به دعوت «شوراى پاپى خانواده» در واتيكان، به همراه عده اى از بانوان انديشمند ايران، ديدارى، با محوريت «گفتگو در ارتباط با خانواده» با پاپ و عضای این شورا داشتيم. لذا بيشتر محورهاى طرح شده در ديدارها، به مباحث خانواده و چالش هاى پيش روى آن ارتباط داشت.
در حال حاضر بحث خانواده، اساساً بحثی جهانى است، زيرا متأسفانه خانواده در تمام جهان با چالش و مشكلاتى روبرو است.
* لطفا به طور دقيق منظورتان را از «چالش در امر خانواده» بيان بفرماييد.
اين چالش، اعم از خشونتى است كه عليه زنان و كودكان در دنيا در حال وقوع است، بحث بر سر نگرشى می بشد كه نسبت به تعريف خانواده دارند، زيرا تعريف ما از خانواده با توجه به آيات شريف قرآن كريم است: (وَ مِنْ آيَاتِهِ أَنْ خَلَقَ لَكُم مِّنْ أَنفُسِكُمْ أَزْوَاجًا لِّتَسْكُنُوا إِلَيْهَا وَجَعَلَ بَيْنَكُم مَّوَدَّةً وَرَحْمَةً إِنَّ فِي ذَلِكَ لآيَات لِّقَوْم يَتَفَكَّرُونَ) (سوره روم، آيه 21)
و از نشانه هاى او اين است كه همسرانى از (جنس) خودتان براى شما آفريد، تا بدان آرامش یابيد، و در بين شما دوستى و رحمت قرار داد، قطعاً در (آنها) نشانه هايى است براى گروهى كه تفكّر مى كنند.
اين كه با ازدواج يك زن و يك مرد خانواده تشكيل مى شود، تعريفى است كه در طى قرون متمادى وجود داشته است.
متأسفانه در حال حاضر، يكى از چالش هاى جهانى، بحث دگرگون شدن مفهوم خانواده و در واقع همان بحثِ گرايش به هم جنس است كه براى همه انسان ها، به ويژه آنان كه به تعالي انسان مى انديشند، نگران كننده است.
خطر ديگر در دنياى غرب، بحث جمعيت و فرزندآورى است. در دنياى امروز، چه در كشورهاى اروپايى يا آمريكايى، حتى در غرب آسيا، (كه به غلطِ رايج، خاورميانه شهرت يافته)، بسيار درگير اين مسأله هستند.
* با اين اوصاف، علت دعوت واتيكان از اديان آسمانى، خصوصاً دين مبين اسلام و بالأخص مذهب تشيّع، براى همفكرى برای رفع اين مشكل چه بود؟
ارزيابى ما از اين دعوت، بايد با تيزبينى همراه باشد، يعنى نه كاملاً خوشبين و نه كاملاً بدبين باشيم. جناب حجت الاسلام والمسلمين نواب (رياست دانشگاه اديان و مذاهب اسلامى)، در سفر به واتيكان، ترجمه اى فارسى از كتاب انجيل را براى آنان مى برند. آن ها نيز در نظر دارند كتابى در ارتباط با عقايد شيعه را به زبان ايتاليايى، به چاپ برسانند و در كليساها منتشر کنند.
يكى از نگاه هايى كه مى توان نسبت به علت اين تحولات داشت، اين است كه بگوييم كليسا دچار مشكل و بحران شده و بين آنها و مردم، شكاف به وجود آمده؛ لذا اكنون با انديشه ترميم و برون رفت از آن بحران ها، به چنين رايزنى هايى روى آورده اند. نگاه ديگر اين است كه دنياى امروز، دنياى تعامل بوده و در حوزه هاى مختلف، نياز به تعامل وجود دارد.
ادامه دارد…..
منبع:سایت افق حوزه