راهکار مبارزه با تحریم اقتصادی در بینش سیاسی مقام معظم رهبری مدظله العالی
یکی از جنبه های سلطه ی بیگانگان، سلطه اقتصادی است. برای جلوگیری از سلطه ی اقتصادی، راه های مختلفی وجود دارد؛ مقام معظم رهبری مدظله العالی امسال را سال«اقتصاد و فرهنگ» نامیدند، حمایت از تولید ملی و تحریم کالاهای غربی از راه های مبارزه با نفوذ اقتصادی بیگانگان است.
مبنای آیت الله العظمی خامنه ای مدظله العالی ، قبل از رسیدن به جایگاه رهبری و حتی قبل از پیروزی انقلاب، بر نفی سلطه و رسیدن به استقلال بوده است؛ در سال1345در سن بیست و هفت سالگی ترجمه ی کتاب«المستقبل لهذا الدین» از «سید قطب» با عنوان «آینده در قلمرو اسلام» از ایشان منتشر می شود.
ایشان در قسمت«سخن مترجم» یکی از دلایل عقب ماندگی و انحطاط مسلمانان را نقش های استعمار برای غارت منابع جهان اسلام برمی شمرند و بیان می کنند که:«نیروی اسلام در کشورهای اسلامی مانع حرکت استعمار بود. برای برداشتن این مانع دو اقدام را در دستور کار داشتند: مبارزه با مصلحان و علما و تغییر دادن این اسلام به یک اسلام بی خاصیت… این تدبیر ماهرانه به مرحله عمل درآمد. روز به روز بر جلوه ی تشریفات دینی افزوده شد ولی روح و حقیقت احکام دینی از میان آنان رخت بربست و پیروان همان دینی که قرآنش فریاد می زند«لن یَجعَلَ اللهُ لِلکافِرینَ عَلی المُسلِمینَ سَبیلا»(نساء، 141)، دروازه های فکر را به روی مهاجمین غربی و دیدگان را به سوی دروازه های غرب گشودند و آنان را الهام بخش فکر و عمل قرار دادند».
این تحلیل ایشان از وضعیت امت اسلامی و استعمار در سخنان و آثار تمامی سالها حتی تا امروز به چشم می خورد. ایشان در مورد تجارت با غیرمسلمانان، که نتیجه ی آن به نفع دشمنان اسلام است می فرمایند:«باید از معاملاتی که به نفع دولت غاصب اسرائیل که دشمن اسلام و مسلمین است، خودداری شود و وارد کردن و ترویج کالاهای آنان که از ساخت و فروش آن سود می برند، برای هیچ کس جایز نیست و همچنین برای مسلمانان هم خرید آن کالاها به خاطر مفاسد و ضررهایی که برای اسلام و مسلمین دارد جایز نیست».
«اگر خرید کالاهای وارداتی از کشورهای غیراسلامی و استفاده از آنها باعث تقویت دولت های کافر و استعمارگر که دشمن اسلام و مسلمین هستند، شود و یا قدرت مالی آنها را برای هجوم به سرزمین های اسلامی یا مسلمین در سرتاسر عالم، تقویت نماید، واجب است که مسلمانان از خرید و بکارگیری و استفاده از آنها اجتناب کنند، بدون اینکه فرقی بین کالایی با کالای دیگر و دولتی با دولت دیگر از دولت های کافری که دشمن اسلام و مسلمین هستند، وجود داشته باشد و این حکم هم اختصاصی به مسلمانان ایران ندارد».
مقام معظم رهبری مدظله العالی در زمینه ی نفی سلطه بر سه محور تأکید دارند: 1- نفی سلطه، 2- کسب استقلال در تمام زمینه ها، 3- بازگشت مسلمانان به عزت خود. بیانات ذیل شاهد این مدعاست«… اصول سیاست خارجی را که بر پایه ی عزت و حکمت و مصلحت استوار است… عزت و حکمت و مصلحت یک مثلث الزامی برای چارچوب ارتباطات بین المللی ماست عزت«الاسلام یعلو و لایعلی علیه»، «لن یجعل الله للکافرین علی المؤمنین سبیلا»… ما برای خودمان عزت را بر اساس اعتقاد و ایمان توحیدی که خاصیت و شاخصه ی تفکر اسلامی است و دل بستن به خدا و محبت به بندگان و خلایق الهی و لزوم خدمت به آنها قائلیم».
«استکبار و دار و دسته ی خبری… از بازگشت ملت ها به گذشته ای که به آنان عزت و عظمت را یادآوری کند راه جهاد و شهادت را به روی آنان باز کند کرامت انسانی را به آنان برگرداند دست سلطه گران را از غارت و چپاول به مال و ناموس آنان قطع کند آیه ی«و لن یجعل الله للکافرین علی المؤمنین سبیلا» را به آنان بیاموزد و«و لله العزّه و لرسوله و للمؤمنین» را بر آنان فرو خواند… و خلاصه خدا و دین و قرآن را محور زندگی آنان سازد و دست طواغیت مستکبر و مستبد و سلطه طلب را از زندگی آنان قطع کند از بازگشت به چنین گذشته ای و پیوند با چنین تاریخی ناخشنود و سراسیمه و بیمناکند.
راهکار مبارزه با تحریم اقتصادی در بینش سیاسی مقام معظم رهبری مدظله العالی