برگزاري انتخابات و نقش مردم در تعيين سرنوشت خود
از لحاظ تنوع انتخابات: در رژيم پهلوي تنها يك مورد وجود داشت و آن مجلس شوراي ملي بود اما در نظام جمهوري اسلامي هشت نوع مشاركت سياسي در خصوص انتخابات وجود دارد كه در دنيا بي نظير است، همه پرسي تاسيس نظام جمهوري اسلامي، مجلس خبرگان قانون اساسي، همه پرسي قانون اساسي، همه پرسي تقنيني اصل 59 قانون اساسي، مجلس خبرگان رهبري، رياست جمهوري، مجلس شوراي اسلامي و شوراي اسلامي شهر و روستا بيانگر تنوع انتخابات و مشاركت مردمي در نظام مردم سالار جمهوري اسلامي است.
از لحاظ كميت انتخابات برگزار شده: از سال 1337 تا 1357 تنها چهار انتخابات برگزار شد. اما در طول 40 سال نظام جمهوري اسلامي 36 انتخابات، در سطح جهان بي سابقه است.
از منظر حقوق سياسي، كه دستيابي به آن ها يكي از مهمترين آرمان ها و اهداف انقلاب اسلامي بود، مروري بر رخدادهاي دولت موقت و سال هاي دفاع مقدس نشان مي دهد كه با وجود بحران هاي امنيتي، ترورها و حمله دشمن خارجي، جمهوري اسلامي هيچگاه ظرفيت هاي مردم سالار خود را تعطيل نكرده است و در هر شرايطي بحراني مسئولان و مقامات قواي اجرائيه، مقننه، اعضاي شوراهاي اسلامي را با راي مستقيم و رهبري نظام را هم با راي غير مستقيم مردم انتخاب شده اند.
منبع: سكوي افتخار نگاهي به دستاوردهاي 40 ساله انقلاب اسلامي، معاونت سياسي نمايندگي ولي فقيه سپاه صاحب الزمان(عج) استان اصفهان، چاپ سوم، 1397.