* یعنی به نظر شما اسلام براى دنياى غرب پيام خاصى دارد؟
در هر صورت ما بايد از اين موقعيت ها به طور مثبت استفاده كرده، تا بتوانيم انديشه اسلام را به جهان منتقل كنيم. چرا مقام معظم رهبرى در مقطعى كه مجله شارلى ابدو، به ساحت مقدس پيامبر اعظم (صلى الله عليه و آله و سلم) توهين مى كند، پيامى را كه خود پر از پيام بود، براى روشنفكران، جوانان و افرادى كه صاحب فكر و انديشه آزاد هستند ارسال نموده و آنان را به تحقيق بدون هيچ تحميلى درباره اسلام، قرآن كريم و پيامبر اعظم (صلى الله عليه و آله و سلم) دعوت مى كنند؟!
وقتى ما از جهانيان مى خواهيم راجع به اسلام تحقيق كنند بايد اين پيام خود را از طريق تريبون هاى جهانى منتقل كنيم كه اقدام اخير مقام معظم رهبرى هم همين بود.
در همين سفر به واتيكان، از يكى از صاحب منصبان آن جا، درباره مطالعه پيام رهبر معظّم انقلاب، سوال كردم. ايشان با شرمندگى و خجالت اظهار بى اطلاعى كرد و فرداى آن روز، از سفارت ايران درخواست دريافت پيام رهبرى را كرده بود.
* همان طور که می دانید اقدامات گوناگونی برای مخدوش کردن وجهه اسلام صورت می گیرد و برخی افراد جاهل نیز، اقدامات تروریستی را به نام اسلام انجام می دهند. انعکاس این رفتارها در دیدارهایی که داشتید چگونه بود؟
اتفاقا در اين سفر از ترورهايى كه عده اى با عنوان اسلام و مسلمانها انجام مى دهند و اين كه عده اى ندانسته آن را به اسلام نسبت مى دهند صحبت شد. در پاسخ به آن ها گفتيم كه اين گونه رفتارها اصلاً از نظر ما پذيرفته نبوده و چنين افرادى مسلمان هم نيستند. آنان با لباس اسلام آمده اند تا به آن ضربه بزنند و لبه تيز اين خشونت عليه بشريت و حتی زنان و كودكان است.
حالا كه دنيا نسبت به اسلام چنين تفكراتى پيدا كرده، ما چطور مى توانيم انديشه اسلام را به ديگران منتقل كنيم؟
متأسفانه، دنيا، اين ترورها، اعمال ضد بشرى، خشونت عليه كودكان و زنان را در قالب لباس مسلمانى دیده و بر تفكر اسلامى تعبير مى كنند.
محكوم بودن گروه هاى تروريستى در دنياى اسلام، امر مسلمى است، ولى وقتى دنياى غرب هم نسبت به واقعيت آن ها آگاهى يابد، اقدامات آنان را محكوم مى كند.
يافتن پاسخ اين پرسش كه اقدامات گروه هاى تروريستى از سوى چه كسانى هدايت مى شود، امر مهمى است.
پس راهكار اين مسأله همفكرى و گفتگو بين اديان و كسانى است كه داراى مشتركات زيادى هستند. وظيفه ما هم، نشر اسلام به صورت صحيح و درست به جهانيان مى باشد.
* با توجه به اين كه هدف اصلى حضور شما در واتيكان صحبت درباره «جايگاه زن در اسلام» و همچنین «رفع مشكلات خانواده در جهان» بوده; لطفا مقدارى از مباحث مطرح شده در نشست ها و رویدادهای سفر خود را براى ما و خوانندگان محترم بيان بفرماييد.
اولين بخش مذاكرات ما با شوراى خانواده واتيكان بود كه با حضور وزير اين شورا و جمعى از دست اندركاران امور خانواده در واتيكان برگزار شد. در اين مذاكره هر كدام از بانوان ايرانى حاضر در جمع، بنا به تخصص خود، ديدگاه اسلام و اقدامات صورت گرفته از سوى جمهورى اسلامى ايران در امر بانوان را بيان كردند. بنده هم، در ابتدا قم را به عنوان پايگاه بزرگ تشيّع، با بهره گيرى از تخصصى ترين دانشگاه هاى اسلامى شيعه و حضور پرشور و فعال هزاران نفر از محصّلين علوم دينى از سرتاسر جهان، معرفى كردم.
آگاهى به اين امر كه هزاران خانم از كشورهاى مختلف جهان در حوزه علیمه قم مشغول به تحصيل مى باشند، براى آن ها بسيار قابل توجه بود. اين امر نشان داد كه اسلام زنده بوده و نگاه اين دين نسبت به جايگاه رفيع و والاى زن، غير از نگاه منفى دشمنان غربى است، كه به زعم باطل خود مى پندارند حقوق زنان در ايران اسلامى پايمال مى شود، و زنان عقب افتاده و منزوى هستند!
هم چنين به حضور زیادی بانوان ايرانى در دانشگاه ها، كرسى هاى علمى و فرهنگى كشور در رشته هاى گوناگون اشاره گرديد.
* در ارتباط با نگاه اسلام نسبت به خانواده چه مباحثى مطرح شد؟
ابتدا درباره نگاه رحيمانه اسلام نسبت به خانواده اى كه زن و مرد آن را تشكيل مى دهند، صحبت شد كه اين دو بايد در كمال مودّت، دوستى و رحمت با هم باشند و همان گونه كه در ابتدا اشاره گرديد، خداوند متعال در قرآن كريم در اين باره فرموده: (وَمِنْ آيَاتِهِ أَنْ خَلَقَ لَكُم مِّنْ أَنفُسِكُمْ أَزْوَاجًا) (سوره روم، آيه21). سپس درباره وظيفه و تعهد مرد در قبال همسرش صحبت كرديم كه بايد با او بر اساس رحمت و مودّت برخورد كند و از آن ها هنگام ازدواج پيمان محكمى گرفته اند: (وَأَخَذْنَ مِنكُم مِّيثَاقًا غَلِيظًا) (نساء:21). و نيز در ارتباط با بحث «خشونت عليه زن» مطالبى بيان شد كه در اسلام به هيچ وجه خشونت وجود ندارد.
ادامه دارد…..
منبع : سایت افق حوزه