نقش امام خميني ره در احياي جايگاه زن مسلمان
در دوران انقلاب اسلامي زن مسلمان با شخصيت فاطمه سلام الله عليها احيا شد. او در حيات خود و در تمامي عرصه ها، فاطمه سلام الله عليها را كه نمونه ي انسان والا و برتر است، به عنوان الگو ژذيرفت. امام راحل فرمودند:«الگو، حضرت زهرا سلام الله عليها است».
حضرت امام ره با ترسيم الگوي شخصيتي حضرت فاطمه سلام الله عليها براي زنان، در سخنراني ها و سفارش هاي خويش، راه صحيح و شئون زندگي مادي و معنوي در جامعه ي اسلامي را به آنها ارائه داد و تمام باورهاي نادرست زنان سنتي، مقدس مآب و فرنگي مآب را خلاف و منحرف دانست و به زنان مسلمان فهماند كه راه درست در جامعه، راه حضرت زهرا سلام الله عليها است كه هيچ گونه شباهتي با راه زن سنتي، مقدس مآب و فرنگي مآب ندارد.
امام خميني ره درباره مقام زن مي فرمايد:«شما خانم ها شرف مادري داريد، كه در اين شرف از مردها جلوتر هستيد و مسئوليت تربيت بچه در دامن خودتان داريد».
بر اساس فرمايش ايشان، ملتي كه مادران و خواهران شيردلش، جوانان قهرماني تربيت كنند كه به درجه ي شهادت نايل شوند، بي شك، پيروز خواهند شد. وظيفه زن امروز اين است كه در كنار پاي بندي به مقدسات و پاكدامني وظايف اجتماعي، سياسي، فرهنگي و… خود را نيز به جا آورد. ايشان نظريه ي جديدي در مورد موقعيت مقتضي، نقش و احترام زن در دنياي جديد ارايه داده است؛ زن نه تنها در دنياي معاصر، بلكه در تاريخ هزار ساله، هرگز مانند زن امروز ايران، تا اين اندازه، پيشرفته و بزرگ جلوه داده نشده است.
از نمونه نقش هاي امام ره در تعالي و احترام به زن، مي توان نامگذاري روز ميلاد مقدس حضرت فاطمه زهرا سلام الله عليها به عنوان روز زن را ذكر نمود.
خانواده در نظام تربيتي امام خميني ره جايگاه ويژه اي دارد. از ديدگاه ايشان، خانواده سرچشمه ي بروز و پيدايش عواطف انساني و ركن عمده ي جامعه است؛ ولي در بين نقش هاي گوناگون اعضاي خانواده، اعم از مادر، ژدر و فرزندان، به زعم ايشان، اين مادر است كه سهم اصلي و اساسي را در تربيت كودك ايفا مي كند، تا آن جا كه هيچ كس ديگر به پاي او نمي رسد. حضرت امام ره در اين راستا مي فرمايند:«دامن مادر، بزرگ ترين مدرسه اي است كه كودك در آنجا تربيت مي شود؛ آنچه از مادر مي شنود، غير از آن چيزي است كه از معلم مي شنود؛ در دامن مادر بهتر تربيت مي شود، تا در جوار پدر يا معلم…».
نقش امام خميني ره در احياي جايگاه زن مسلمان