ماهیت حجاب و پوشش اسلامی
حجاب چیزی است که زن را وامی دارد تا قسمت هایی از بدنش را که تحریک کننده غرایز مرد است، خواه در جسم یا رفتار یا صدا و گفتار بپوشاند، حجاب همان زیوری است که زن به خود می گیرد، تا مانع از تحریک غرایز مردان شود. به عبارت دیگر حجاب، خواسته ای فطری در درون زن برای پوشاندن مظاهر زنانگی وی است و برجستگی های بدن را می پوشاند در این خصوص چادر، حجاب برتر و نشانه متانت زن می باشد.
حجاب، جزئی از تمدن، فرهنگ، آداب و رسوم اسلامی و شریعت الهی است و محفوظ ماندن حیا و پاکدامنی زنان و دوری از شهوترانی و عشوه گری آنان از ضروریات تمامی مکاتب و ادیان و مذاهب الهی به شمار می رود و تضعیف آن بر خلاف تعالیم آسمانی و نوعی جنگ با خدا و مقابله با وحی و شریعت است.
حجاب، حافظ وقار، شخصیت، کرامت، اصالت، عظمت زن و حافظ زیبایی و منافع زنان است. شهید مطهری بارها فریاد می زدند:«حجاب مصونیت اسلام است نه محدودیت» و باز می فرمودند:«اگر بی حجابی تمدن است پس حیوانات از انسان متمدن ترند».
محققین فرموده اند: مسأله پوشش زن و حجاب او در چهارده آیه قرآن مطرح است و برخی نیز معتقدند که از نزدیک 25 آیه قرآن این معنا استفاده می شود.
امیرالمؤمنین علی علیه السلام خطاب به امام حسین علیه السلام و در حقیقت خطاب به تمام مردم فرمودند:«محرم نامحرمی را جداً مراعات کن، زیرا این برنامه برای تو و همه زنان نامحرم مصونیت از افتادن در خیال گناه و خود گناه است، و اگر قدرت داری که زنان خانواده تو مردی غیر تو را نشناسند، این برنامه را انجام بده».
امام علی علیه السلام درباره زنان و دخترانی که به شهوات و بی بند و باریها آلوده شده با تقلید از بعضی زنان غیرمسلمان فساد و فحشا و بی حیایی را گسترش می دهند می فرماید:
«در آخرالزمان و نزدیکی قیامت، که بدترین زمانهاست، زنانی ظاهر می شوند با این خصوصیات: بی حجابی و برهنه از پوشش لازم، جلوه دهنده زینت و زیبایی در کوچه و بازار، خارج از دین، داخل در فتنه، راغب به شهوات، سرعت گیرنده به سوی لذتها، حلال شمرنده محرمات الهی، که این زنان با این اوصاف در جهنم ابدی و دائمی هستند».
پیشوای ملکوتیان زمین علی ابن ابیطالب علیه السلام در گفتاری هدایتگرانه فرمودند:«همت حیوانات شکم، و همت درندگان مخاصمه و دشمنی با غیر، و همت زنان آرایش زندگی و فساد در دنیاست. این مردان و زنان با ایمانند که تسلیم اوامر پروردگارند، و اهل رأفت و مهربانی، و خداترس هستند».
پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله و سلم فرمودند:«برای هر عضوی بهره ای از زنا هست، و زنای چشم، نگاه کردن به نامحرم است».
و نیز آن حضرت تصریح کردند:«هر کس دیده اش را از حرام پُر کند، خداوند در قیامت دیده اش را از آتش پُر نماید، مگر اینکه توبه کند، و از عمل خود برگردد».
پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله و سلم در حدیثی قدسی از قول خداوند متعال فرمودند:«نظر حرام، تیری مسموم از تیرهای شیطان است، هر کس از ترس من چشم از نامحرم بپوشد، به جای آن ایمانی به او بدهم که لذت آن ایمان را در قلب خود بیابد».
ماهنامه سراج بسیجی/ شماره47