راهکارهای تقویت اراده
اراده یعنی قصد و عزم قوی که با تصمیم برای رسیدن به یک نتیجه مشخص همراه باشد و او را به نتیجه برساند. بنابراین تصمیم و عمل کردن در کنار هم نشانه های داشتن اراده قوی هستند، بعضی افراد قادر به تصمیم گیری نیستند و بعضی دیگر تصمیم می گیرند اما عمل نمی کنند یا عمل خود را به اتمام نمی رسانند، این افراد از اراده ضعیفی برخوردارند.
بخواه
خواستن نقطه شروع اراده است. کسی که با عزم راسخ مایل به انجام دادن کاری باشد می خواهد به هر قیمتی که شده به هدف خود برسد. او با تمام نیرو به پیش می رود و هیچ چیز و هیچ کس جلودار او نیست، به همین دلیل از سختی های کار نمی هراسد.
دانایی بدون خواستن هرگز توانایی به بار نمی آورد.
انگیزه
پی گیری هدف سنجیده و درست، در ما ایجاد انگیزه می کند. برای اطمینان از انتخاب هدف درست، رضایت الهی، استعداد و علاقه فردی نسبت به هدف مورد نظر، با توجه به شرایط و موقعیت فردی، اجتماعی و خانوادگی و … در نظر گرفته شود. در ضمن اگر فرد در انتخاب هدف به این نکات مطرح شده توجه نکند، به هدف مد نظر خود نمی رسد، در نهایت دچار سرخوردگی و یأس می شود.
پشتکار
فضایی بین پندار و عمل وجود دارد که با پشتکار پیموده می شود.(جبران خلیل جبران)
کسی که دوست دارد قهرمان فوتبال شود ولی برای رسیدن به آن هیچ تلاشی نمی کند و تنها به این که در خیال، خود را قهرمان ببیند، اکتفا می کند، چنین آدمی لذت قدرت اراده را هیچ گاه درک نخواهد کرد.
راه بین خواستن و توانستن یعنی راه بین حرف تا عمل را با پشتکار می توان پیمود.
جلوی وسوسه های خود بایستید!
با رد کردن هر وسوسه کوچک، کمی به توانا کردن اراده خود کمک کرده ایم، حال آن که با پشت پا زدن به وسوسه های بزرگ نیروی اراده خود را چند برابر خواهیم کرد.
نقل شده که روزی حضرت رسول صلی الله علیه و آله و سلم هنگام عبور از راهی در مدینه جوانانی را دیدند که سنگی را به علامت وزنه برداری برمی داشتند و هر یک به دیگری افتخار می کرد که وزنه بزرگتری را برداشته است. پیامبر صلی الله علیه و آله و سلم ایستادند و فرمودند که آیا دلتان می خواهد من داور این مسابقه باشم؟ همه خوشحال شدند و پذیرفتند. فرمودند بسیار خوب، اما نیازی نیست که سنگ بردارید، سنگ برنداشته من برایتان معیار می دهم که کدام یک از شما قوی ترید. سپس فرمود: آن کسی که نفسش او را به سوی معصیتی ترغیب کند و در او میل یک معصیت باشد و در مقابل این میل، ایستادگی کند، او از همه قوی تر است.
قدرت اراده این است که انسان در مقابل خواسته هایش ایستادگی و مقاومت بکند. امام خمینی(ره) در کتاب چهل حدیث شان می نویسند:«بهترین علاج ها که علمای اخلاق و اهل سلوک برای این مفاسد اخلاقی فرموده اند، این است که هر یک از این ملکات زشت را که در خود می بینی در نظر بگیری و بر خلاف آن خواهش های رذیله رفتار کنی، مسلماً بعد از مدت قلیلی، آن خُلق زشت رفع شده و شیطان و جندش از این سنگر فرار کرده، جنود رحمانی به جای آن ها برقرار می شود.» جلوی نفس ایستادن جهاد اکبر است؛ زیرا نیاز به اراده دارد و اراده را نیز تقویت می کند.
تداوم در انجام کارها
رسول خدا صلی الله علیه و آله و سلم می فرمایند:«محبوب ترین کارها نزد خداوند، کاری است که دوام و استمرارش بیشتر باشد؛ اگر چه کوچک و اندک باشد.»
نماز سر وقت از قانون تداوم پیروی می کند و تمرینی برای تقویت اراده محسوب می شود.
از همین حالا شروع کن!
«در کار خیر حاجت هیچ استخاره نیست»!
تعلل در انجام کارها، باعث تضعیف اراده می شود. امروز، فردای دیروزتان است؛ پس همین امروز، همین حالا اقدام کنید.
بهترین آفریده های خداوند
خود را باور داشته باشید. شما بهترین آفریده های خداوند هستید. فقط کافی است با قدرت حرکت کنید تا بر اساس توانایی هایتان، آن چه را که می خواهید به دست آورید. باور، عظیم ترین نیروی درونی شماست، از آن بهره جویید و بدانید به لطف خدا به آن چه اراده کنیم، توانمندیم.
منبع: خانه خوبان/36/آبان ماه90