توصيه هايي از آيت الله العظمي ميرزا جواد تبريزي ره براي طلاب
*اگر طلبه جوان براي خدا و بدون انتظار از كسي؛ بلكه فقط براي خدمت به دين، طلبگي را شروع كرد، لذتي را در درس خواندن احساس خواهد نمود كه خود سبب خواهد شد ضمن جديت در دس، فرد مفيدي باشد. و اگر مي خواهيد كسي شويد كه در آينده به دين خدمت مؤثر نماييد، به درس خود اهميت دهيد و اول بُنيه علمي خود را تقويت كنيد و از تهذيب نفس غافل نشويد كه درس بدون تقوا ثمره اي ندارد.
*طلبه اگر بخواهد مورد عنايت پروردگار قرار گيرد، بايد روشي متفاوت از ساير مردم داشته باشد و در حركات خود دقت كافي مبذول دارد. اگر طلبه اشتباه كند، به اسم دين تمام مي شود، بنابراين بايد دقت كرد تا اشتباهي رخ ندهد كه قلب امام زمان(عج) به درد آيد.
*در استفاده از جواني و سرمايه عمر، كمال مراقبت را بنماييد كه جواني زودگذر است و فرصت ها به سرعت از دست مي روند؛ فرصت را مغتنم بشماريد و توفيق را از خداوند متعال بخواهيد.
*در هر حال آخوندي، خالي از زحمت نمي شود. اگر بتوانيد تحمل كنيد، خداوند عنايت خواهد كرد و اين چنين نيست كه تا آخر با اين گرفتاري ها و مشكلات مواجه باشيد«و من يتق الله يجعل له مخرجا و يرزقه من حيث لا يحتسب» اگر مشكلات را تحمل كنيد و براي خدا تحمل كنيد، ان شاءالله فرجي خواهد شد و به اميد خدا به اجر و مقامات اخروي نائل خواهيد شد.
*طلبه اگر بخواهد در آينده موفق شود، بايد سحرخيز باشد، همت داشته باشد و به خود عادت دهد كه شب ها زود به خواب رود و از صبح زود استفاده كامل بنمايد. بزرگان اگر به درجه عالي رسيدند و موفق شدند، به واسطه آن سحرخيزي بوده است(همت بلند دار كه مردان روزگار، از همت بلند به جايي رسيده اند) معروف است كه روزي ها را در نيمه شب تقسيم مي كنند و يك طلبه جوان تا توانايي دارد بايد اين فرصت را از دست ندهد كه فردا دير است.
*ابراز محبت و مودت به اهل بيت(ع) به اشكال مختلف مي تواند باشد كه عمده آن حفظ شعائر و خطابه و تبيّن مظلوميت آنان بر مردم است. قرآن كريم مي فرمايد:«وابتغوا إليه الوسيله»؛ و طلبه اگر مي خواهد موفق شود، احتياج به وسيله دارد و بهترين وسيله اهل بيت(ع) هستند. موفقيت علماي بزرگ به خاطر اخلاص و ارادت و محبت واقعي و توسل آنان به اهل بيت(ع) حاصل شده است.
*حضور طلاب در جلسات وعظ و خطابه و در جمع مؤمنين بايد ملموس باشد و آن ها بايد در دسته جات سينه زني، زنجيرزني و مراسم مختلف كه تقويت شعائر را به دنبال دارد، شركت كند. در مجلس روضه اشك بريزند و حالت حُزن به خود بگيرند. يادآوري ظلم هايي كه بر اهل بيت(ع) گذشت، ضامن بقاي تشيع است.
*بر خواندن زيارت عاشورا مداومت كنيد. لذا آنان كه به خواندن زيارت عاشورا استمرار دارند، اثر خواندن اين دعا را ديده و مي بينند. زيارت عاشورا يادآور مصائبي است كه بر اهل بيت(ع) گذشته و هر كس به واسطه اين زيارت به اهل بيت(ع) توسل كند، مأجور است و ان شاءالله گره كارهايش باز خواهد شد و در اين دنيا اثر خواندن اين دعا را خواهد ديد.
توصيه هايي از آيت الله العظمي ميرزا جواد تبريزي ره به طلاب