حجاب و رعایت آن در فرهنگ قرآن و روایات واجبی است برای حفظ ارزش، حرمت و کرامت انسانی زن، از این رو نسبت به آن توصیه و سفارش های موکدی شده است.
آنچنان که خداوند در آیه ۵۹ سوره مبارکه احزاب می فرماید: «یا أَیُّهَا النَّبِیُّ قُلْ لِأَزْوَاجِکَ وَ بَنَاتِکَ وَ نِسَاءِ الْمُؤْمِنِینَ یُدْنِینَ عَلَیْهِنَّ مِنْ جَلابِیبِهِنَّ ذلِکَ أَدْنَى أَنْ یُعْرَفْنَ فَلا یُؤْذَیْنَ وَ کَانَ اللّهُ غَفُورا رَحِیما؛ اى پیامبر! به زنان و دختران خود و به زنان مؤمنان بگو که جلباب ها [روسرى هاى بلند] خود را بر خویش فرو افکنند. این براى آنکه شناخته شوند و مورد آزار قرار نگیرند [ به احتیاط] نزدیکتر است و خدا آمرزنده و مهربان است».
پیامبر اکرم (ص) می فرمایند: «دو گروه از دوزخیان را [ هنوز] من ندیده ام: گروهى که تازیانه هایى مانند دم گاو در دست دارند و مردم را با آن مى زنند؛ و [گروه دیگر] زنانى که پوشش [تن نما] دارند و برهنه اند، کج راهه مى روند و دیگران را نیز به کجروى تشویق مى کنند، سرهایشان همچون کوهان شتر خراسانى فروهشته است. اینان به بهشت نمى روند و بوى بهشت را که از فاصله اى چنین و چنان (بسیار زیاد) به مشام مى رسد، استشمام نمى کنند.»
امیرمومنان علی (ع) به فرزندشان امام حسن (ع) فرمودند: «براى اینکه دیده شان به نامحرمان نیفتد آنها (زنان) را در پرده نگه دار؛ زیرا هر چه بیشتر در پرده باشند براى تو و آنها بهتر است و بیرون رفتن آنها بدتر از این نیست که اشخاص نامطمئن بر آنان وارد کنى. اگر توانى کارى کنى که مردى جز تو را نشناسند این کار را بکن. در نقلى دیگر آمده است : … زیرا هر چه بیشتر در پرده باشند محفوظ ترند.»
امام رضا (ع) در نامه ای به یکی از یاران خود نوشتند: «نگاه به موی زنان حرام است، چون موجب تحریک و فساد است.»
ام سلمه نیز می گوید: «روزی من و میمونه خدمت رسول خدا (ص) بودیم که ابن مکتوم نابینا آمد. پیامبر (ص) به ما دو نفر فرمود چادر به سر کنیم و خود را بپوشانیم. ما گفتیم: یا رسول الله! ابن مکتوم که نابینا است و ما را نمیبیند. پیامبر (ص) فرمودند: «آیا شما هم کورید و او را نمی بینید؟!»
پی نوشت ها:
نهج البلاغه
بحارالانوار
میزان الحکمه
پایگاه خبری حجاب