زیارت آل یس
این زیارت شاید از بهترین زیارت ها برای حضرت بقیة الله (ارواحنا فداه) محسوب شود. تمام منازل و مقامات معرفت در این زیارت گنجانده شده است.
انسان می تواند با این زیارت هم مولایش امام عصر(عج) را زیارت کند و هم اعتقاداتش راکه در این زیارت ذکر شده است به آن حضرت عرضه و تصحیح نماید و از آن حضرت بخواهد او را درصراط مستقیم خود قرار دهد و بوسیله اولیاء گرانقدر و یاران باوفایش او را کمک نمایند.
زیارت آل یس انسان را در آغوش امام عصر (عج) جا می دهد و انسان بوسیله آن نزدیکترین حالات روحی به آن حضرت را می تواند احساس کند.
درس معارف در زیارت آل یس
معرفت و شناخت ، اصل و ریشه تمام عبادت ها و بندگی ها می باشد، روحی است که در کالبد همه اعمال انسان جریان دارد و بدون آن عاری ازحقیقت می شوند.
این معارف باید از خود خدایتعالی اخذ شود. خداوند هم از جانب خودش رسولانی فرستاده تا آیین عبودیت و معرفت صحیح خودش را به ما بیاموزند؛ لذا هر چه معرفت بالا برود، بندگی کاملتر می گردد و انسان را به عمل وا می دارد. حال چگونه معرفت را کسب کنیم تا به دام های مکتب های باطل نیفتیم؟
حقائق و معارف را باید از طریق ائمه اطهار(ع) کسب نمود که یک نمونه آن زیارت آل یس می باشد که از طریق آن می توانیم قلب خود را به اعتقادات و معارف حقه محکم کنیم.
عرضه داشتن عقائد به پیشگاه مقدس امام زمان (عجل الله تعالی فرجه الشریف)
امام (ع) بر اعمال و افعال بشر علم دارند و می بینند. همانطوری که قرآن می فرماید:
بگو عمل کنید! خداوند و پیامبرش و مومنین می بینند(توبه- 105).
در این صورت ائمه اطهار (ع) بالاخص حضرت بقیة الله (عج) که شاهد بر ما هستند باید اعتقادات قلبی خود را که به آن ها ایمان داریم به حضرت شان عرضه بداریم.
لذا یکی از کارهای بسیار ممدوح در زمان غیبت ، عرض عقاید به پیشگاه مقدس آن حضرت است، تا انسان در دوران غیبت از وسوسه ها و دام های فکری و اعتقادی نجات یابد.
ما هم در زیارت آل یس حضرت ولی عصر(ع) را شاهد گرفته و عقائد را به پیشگاه مقدسشان اظهار می داریم.
کیفیت زیارت و توسل
خواندن این زیارت بایستی با ادب کامل باشد و انسان حتما خود را در مقابل آن حضرت ببیند، صدای خود را بلند نکند و همانطور که اگر جسم شریف آن حضرت را در یک قدمی خود می دید و می خواست با زبان ادب با ایشان صحبت کند، می بایست همانگونه عمل نماید.
باید واقعا بپذیرد که هیچ چیز مانع دید مستقیم حضرت نیست. حضرت احاطه کامل دارد و او را می بیند و صدایش را می شنود. بنابراین در هنگام زیارت و توسل به آن حضرت تا جائی که می شود باید رعایت ادب بدنی را نمود. حتی الامکان ایستاد و با آن حضرت کاملا مودبانه صحبت نمود و از بلند کردن صدا و با آواز خواندن آن خودداری نمود تا ان شاء الله مورد قبول حق واقع گردد.