شخصیت سیاسی حضرت زهراعلیهاالسلام
این ایام مزین است به نام حضرت زهرا (س) الگوی تمام زنان و مردان عالم است، وفرصتی است مناسب تا ویژگی های رفتاری خود را با سیره وسنت آن حضرت میزان کنیم .
حضرت صاحب الزمان (عجل) می فرماید:"ودخترپیامبر خداصلی ا… علیه وآله الگویی نیک برای من است.” ( الغیبه،ص285)
سه شاخصه بزرگ “1-ولایت مداری،2- همت و تلاش در راه عقیده وهدف،3- تربیت نسل برگزیده ازجمله مهمترین ویژگی های فردی و اجتماعی آن بانوی گرانقدر است که در این ایام پسندیده است توجه بیشتری به آن نماییم .
حضرت زهرا(س) امامت واطاعت از پیشوای راستین جامعه را باعث نظام یکپارچگی و برکات بی پایان جامعه می نامید.(دلایل الامامه،ص40و41)
امام معرفی شده ازسوی پیامبر اسلام (ص)را"بهترین انسان ها"(فضائل الخمسه،ج 2،ص21)و"پدر امت اسلام” (تفسیرالبرهان،ج2،ص245) وجانشین شایسته رسول اکرم(ص) می دانست (عوالم المعارف ج11،ص228) و همگان را به یاد آوری حماسه غدیر خم و پاسراری از ارزش های الهی آن روز دعوت می کرد (احتجاج طبرسی،ج1،ص146).
سیر ارتجاعی و هلاکت بار مردم را به سوی ضلالت وگمراهی ،تحلیل و روشن می نمود (احقاق الحق،ج2،ص26و25) وعلل غصب خلافت که دنیا پرستی وقدرت طلبی و… بود رابازگو می کرد (مناقب،ج2،ص205)
آن جا که حضور درجمع مسلمانان را به مصلحت جامعه می دید، به خطبه و خطابه می پرداخت. و گاه در مسجد،زمانی در کوچه و بازار، و موقعی درجمع زنان مهاجر و انصار،مهاجمانو غاصبان و بیعت شکنان را نکوهش می کرد، وعوامل رویگردانی از حق، و ستم بی حد آنان را بیان و یادآوری می فرمود (احتجاج طبرسی، ص106)
در گفتار و رفتار خویش ، شیوه هایی شایسته برای پیکار با منحرفان از خط ولایت و امامت را ترسیم می نمود تا امروز و فردای جامعه خود را هوشیار و بیدار سازد، ازاین رو گاه با خطاب قرار دادن غاصبان ، نام آنان را در سخنان خود مطرح می کرد تا هیچگونه ابهامی در شناسایی سران غصب و غارت باقی نماند (الواقی، ج2،ص188)
دراین راه به گونه ای شهامت و شجاعت از خویش نمایان کرد که فرزند عزیز خود- محسن – را فدا نمود(احتجاج طبرسی، ص38)
روح ولایت مداری و اطاعت محض از ولی زمان خود ، اصلی ترین ویژگی آن انسان کامل است که در راه آن جان خود را نثار کرد (حکایت درب نیم سوخته و دیوار و بازوی شکسته و … شهادت )
ولایت مدار حقیقی کسی است که زندگی او با تمام شوونش بر مدار ولایت باشد به گونه ای که به ایثار جان هم راضی نباشد،بلکه برای اندوهگین نشدن ولی امرش وصیت نماید که او را از زیر پیراهن غسل دهد تا آثار حمایت از رهبری را در زیر پیراهن و تاریکی شب پنهان نماید .
زهرای مرضیه علیها السلام با مشاهده رفتاری که با علی علیه السلام شد، سخنی سراسر سوز و معرفت از اعماق وجود بر زبان جاری کرد تا شیعه بودن خود را در جلوه های گفتار ، پندار و رفتار ترسیم سازد:” جانم فدای تو باد وجان و روح من سپر بلاهای جان تو ، ای اباالحسن ! همواره با تو خواهم بود، اگر در خیر و نیکی به سر بری با خواهم زیست ، و یا اگر در سختی وبلاها گرفتار شدی باز هم با تو خواهم بود .” (کوکب الدری،ج1،ص196) این سخنان بانویی است که پیامبر اکرم (ص) در باره او فرمود: “فاطمه پاره تن من است هرکه اورا بیازارد مرا آزرده وهرکه مرا بیازارد خدا را آزرده است “و…
در آخرین روزهای زندگی پس از غسل و عوض کردن لباسهای خویش رو به قبله می نشست، دستها را به سوی آسمان بلند می کرد و این چنین می فرمود : “پروردگارا! سرورا ! به حق پیامبرانی که آنها را برگزیدی ، وبه گریه های فرزندانم در فراق من ، از تو می خواهم که شیعیان ما و شیعیان فرزندان مرا ببخشایی .” (کوکب الدری،ج1،ص254- ذخائر العقبی ، ص53)
ما نیز دستان خود را برآستان حق بالا برده و از عمق وجود بخواهیم تا پیرو راستین بانو و مشمول دعای خیر ایشان باشیم . آمین !
(بیان منبع درهرنقل قول برای مراجعه علاقمندان به اطلاعات بیشتراست)
جمع آوری شده توسط جمعی از دانش آموختگان