مشخصه های اسلام آمریکایی از دیدگاه حضرت امام(ره)
1- راحت طلبی:از عوامل حاکمیت و رشد اسلام معاویه ای یا اسلام آمریکایی، روحیه راحت طلبی و عافیت خواهی است.
راحت طلبی حالتی را در انسان ایجاد می کند که اندک اندک، همه مفاهیم اعتقادی و ارزشی او را دگرگون می سازد. دیگر شهادت طلبی را نوعی خودکشی می داند و روحیه ایثار و فداکاری را حماقت و نادانی می شمرد. انسان راحت طلب، مفاهیم دین را به گونه ای تفسیر می کند که با خواسته های نفسانی او در تضاد نباشد و تکلیفی برای او ایجاد نکند. این گروه دانسته یا نادانسته مفاهیمی را از دین به نفع عافیت طلبی و رفاه طلبی تغییر می دهند یا حداقل توجیه می کنند. و دستوراتی چون امر به معروف و نهی از منکر را توجیه می نمایند و می گویند شرایط باید مهیا باشد و… و یا اینکه آن را مساوی با فضولی می دانند.
2- رفاه طلبی و تجمل گرایی:از دیگر خصیصه های تفکر اسلام معاویه ای یا به تعبیر امام(ره) اسلام آمریکایی، روحیه رفاه طلبی و تجمل گرایی است. رفاه طلبی و تجمل گرایی که از وابستگی و تعلق به مظاهر زندگی دنیا نشأت می گیرد، تا بدان جا انسان را به پیش می برد که جز رسیدن به رفاه و تجمل، به چیز دیگری نمی اندیشد.
هر اندازه روح رفاه طلبی و تجمل گرایی، در روح او رخنه کند، به همان اندازه از اسلام ناب، فاصله گرفته و به اسلام تزویر و عافیت طلبی نزدیک می شود.
3- زراندوزی و تکاثرطلبی:از دیگر عواملی که باعث می شود تفکر اسلام معاویه ای رشد یابد، زراندوزی و تکاثر طلبی و قرار گرفتن سرمایه داران در مناصب کلیدی کشور است.
طبیعی است این افراد برای اینکه به ثروت برسند ارزش های انسانی و الهی را به آسانی به مسلخ می برند و به عقاید و اندیشه های دینی نیز تا آن جا پایبند هستند که در راستای تأمین منافع مادی آنان باشد.
حضرت امام خمینی(ره)، مسئولین را موظف نمود که نه تنها آنان را در پُست های کلیدی راه ندهند که حتی از روحیه تمایل به آنان نیز، به شدت پرهیز کنند:
«ثروتمندان هرگز به خاطر تمکن مالی خود، نباید در حکومت و حکمرانان و اداره کنندگان کشور اسلامی نفوذ کنند»(پیام حج سال66)
و در جای دیگر می فرمایند:
«خدا نیاورد آن روزی را که سیاست ما، سیاست مسئولین کشور ما پشت کردن به دفاع از محرومین و رو آوردن به حمایت از سرمایه دارها گردد و اغنیاء و ثروتمندان، از اعتبار و عنایت بیشتری برخوردار باشند{معاذ لله) که این با روش و سیره انبیاء و امیرالمؤمنین و ائمه معصومین علیهم السلام سازگار نیست.»
4- ذلّت پذیری:از دیگر عوامل حاکمیت و رشد تفکر اسلام معاویه ای، روحیه ذلّت پذیری است. هر انسانی از این واژه نفرت دارد ولی در عین حال، برخی از جوامع و افراد به خاطر علل و عواملی همانند: حب مال، مقام، جان، وحشت و ترس از مرگ و … تن به ذلّت می دهند و به توجیه وضع نابهنجار خود می پردازند طبیعی است که در چنین فضایی بسیاری از ارزش ها رنگ عوض می کنند و به ضد ارزش بدل می شوند.
اسلام عزّت را برازنده انسان مسلمان می داند و به هیچ وجه به پیوندگان راه خود، اجازه نمی دهد که عزّت و کرامت خود را از دست بدهند و ذلت را بپذیرند.
حضرت امام خمینی(ره) هم بر اساس عزّت و کرامت در مقابل همه تهدیدها ایستاد و در جایی می فرمایند:
«فریاد امت ما، فریاد امتی است که هم کفر و استکبار، به مرگ او در کمین نشسته اند و همه تیرها را به طرف قرآن و عترت نشانه رفته اند و هیهات که امّت محمد صلی الله علیه و آله و سلم و سیراب شدگان کوثر عاشورا و منتظران و امت صالحان، به مرگ ذلت بار و اسارت شرق و غرب تن در دهند و … و هیهات که خمینی در برابر تجاوز دیوسیرتان و مشرکان و کافران به حریم قرآن و عترت رسول خدا، امت و پیروان ابراهیم حنیف ساکت و آرام بماند و یا نظاره گر صحنه های ذلّت و حقارت مسلمانان باشد.»(صحیفه نور، ج20، ص113)
فلذا بر اساس همین فکر بود که حکم ارتداد سلمان رشدی ملعون را صادر نمودند و در دهه اخیر، موضع گیری های حکیمانه رهبر فرزانه انقلاب حضرت آیت الله خامنه ای(مدظله العالی) بر همین اساس است و همواره بر عزت و کرامت ملت بزرگ ایران و اسلام پافشاری دارند.
5- تحجّر و مقدّس مآبی:از دیگر زمینه های رشد تفکر معاویه ای و به تعبیر امام راحل تفکر اسلام آمریکایی، تحجر و مقدس مآبی است. امام خمینی(ره) در مقاطع گوناگون، خطر انسان های متحجّر و مقدس مآب را گوشزد نموده و تندترین جملات را علیه آنان دارد و از آنان به عنوان مخالفان اسلام نا، مروّجین افکار اسلام آمریکایی یاد کرده اند و از حوزویان خواستار مقابله با آنان شده اند. چون که این افراد از اسلام ظاهر آن را گرفتند و چه بسا در خلوت خود، کار دیگر می کنند.
حضرت امام خمینی(ره) خطر اسلام معاویه ای را بارها گوشزد نمودند و فرمودند:
«… آمریکا در تمام زمینه ها افرادی را برای شکست انقلاب اسلامی در آستین دارد. در حوزه ها و دانشگاه ها، مقدس نماها را، که خطر آنان را بارها گوشزد کرده ام. اینان با تزویرشان، از درون، محتوای انقلاب و اسلام را نابود می کنند. اینها با قیافه حق به جانب و طرفداری از دین و ولایت، همه را بی دین معرفی می کنند، باید از شرّ اینها به خدا پناه بریم.»(صحیفه نور، ج20، ص235)
6- روحیه نفاق:یکی از مهم ترین عوامل رشد تفکر معاویه صفتان روحیه نفاق و دورویی است. در فرهنگ اسلامی هیچ آفتی، مانند نفاق، رشد و حرکت امت اسلام و اسلام ناب علوی را تهدید نمی کند.
امام خمینی(ره) در توصیف این گروه می فرمایند:
«در ظاهر … اسلام را ترویج می کنند و رژیم سابق را طاغوت می گویند و رژیم فعلی را جمهوری اسلامی، لکن در زیر پرده مخالفت می کنند با جمهوری اسلامی. اگر امروز کارتر پیش بیاید اینها سینه زن برای کارترند، حال هم در زیر دارند سینه می زنند برایش.الآن هم روابط{آنها} با آمریکا هم مستقیم هست هم مع الواسط … منافقین اینطورند.»(صحیفه نور، ج10، ص285)
مقام معظم رهبری مدظله العالی در سال های اخیر بارها خطر نفوذ منافقان و نفوذی ها و نااهلان را به دستگاه های دولتی گوشزد نمودند.
7- التقاط:یکی دیگر از ویژگی های اسلام معاویه ای، اسلام تزویر و حقّه بازی، اندیشه التقاط است. التقاط در حقیقت نشأت گرفته از عدم پای بندی به اسلام است در اندیشه انسان التقاطی، اسلام دینی نیست که به طور کامل پاسخگوی نیازهای مادی و معنوی بشر باشد از این رو کسانی که دارای این اندیشه و طرز فکرند، با سلیقه خود قسمتی از اسلام اصیل و بخشی از مکتب های دیگر را گرفته و با هم ضمیمه کرده و مجموع آن را به نام اسلام به جامعه اسلامی عرضه می دارند.
امام خمینی(ره) اسلام التقاطی را اسلام آمریکایی معرفی می کند:
«طلاب علوم دینی و دانشجویان دانشگاه ها دقیقاً باید روی مبانی اسلام مطالعه کنند و شعارهای گروههای منحرف را کنار گذارند و اسلام عزیز راستین را جایگزین تمامی کج اندیشی ها نمایند. این دو دسته خود باید بدانند که اسلام خود مکتبی است غنی که هرگز احتیاجی به ضمیمه کردن بعضی از مکاتب به آن نیست و همه باید بدانند که التقاطی فکر کردن خیانتی بزرگ به اسلام و مسلمین است …