در این بخش نشانه هایی را ذکر می کنیم که ناشی از کمبود ویتامین D در بدن شماست حتما این ععلامت ها را جدی بگیرید چون این امکان دارد که دچار کمبود این ویتامین شوید ولی خودتان ندانید
حتی اگر فردی باشید که تمام جوانب یک زندگی سالم رو رعایت می کنید، غذای سالم می خورید، ورزش می کنید و خواب کافی دارید اما به کمبود ویتامین D مبتلا باشید، خطر ابتلا به پرفشاری خون و دیابت در شما ۲٫۵ برابر می شود. برای تشخیص کمبود این ویتامین، آزمایش خون صورت گرفته و بر حسب تشخیص پزشک مقدار مناسب مکمل ویتامین D برای شما تجویز می شود. یکسری علائم بالینی هستند که می توانند نشانه کمبود ویتامین D باشند و باید به اونها توجه کنیم. در ادامه، مهمترین این نشانه ها رو مرور می کنیم.
۱ – تعریق زیاد
اگر علیرغم کم تحرکی و نداشتن فعالیت شدید، پیشانی شما از عرق خیس می شود و براق می شود و اگر با اینکه درجه حرارت محیط زیاد نیست، شما احساس گرمای زیاد می کنید، شاید لازم باشد که آزمایش ویتامین D بدهید.
۲ – ضعف بی دلیل
یکی از دلایل ضعف، کمبود آهن در بدن است. اما یکی دیگر از عواملی که منجر به بروز ضعف عضلانی می شود، کمبود ویتامین D می باشد. چه جوان باشید و چه مسن، وجود مقادیر کافی این ویتامین، منجر به حفظ قدرت در فیبرهای ماهیچه ای می شود. استفاده از مقادیر مناسب مکمل ویتامین D به از بین رفتن ضعف عضلات کمک می کند.
۳ – شکستگی و ضعف استخوان ها
از سن ۳۰ سالگی به بعد، ساخت توده استخوانی بدن دچار وقفه می شود. اگر فرد به کمبود ویتامین D مبتلا باشد، بروزعلائم پوکی استخوان، در وی تسریع می شود. ما نمی توانیم مقدار کافی ویتامین D رو از طریق غذایی که می خوریم تأمین کنیم. به همین دلیل باید حتماً دقایقی از روز رو در معرض تابش مستقیم آفتاب قرار بگیریم و یا زیر نظر پزشک از مکمل های این ویتامین، استفاده کنیم.
۴ – دردهای مزمن
کمبود ویتامین D به دردهای مفاصل و عضلات می انجامد و فرد دچار درد در استخوان می شود. اگر دردهای استخوانی، مفصلی و عضلانی شما به مدت چند هفته به طول انجامید، از پزشک خود درباره احتمال کمبود ویتامین D سؤال کنید. شاید نیاز به مصرف مکمل ویتامین D داشته باشید. وجود مقدایر کافی ویتامین D در بدن، به جلوگیری از دردهای عضلانی بعد از ورزش هم کمک نموده و سرعت ترمیم و بازسازی عضلات رو افزای می دهد.
۵ – افسردگی و بدی خلق و خو
یکی از عوارض کمبود ویتامین D، افسردگی است. شاید علت این امر این باشد که این ویتامین بر روی همان مراکزی از مغز و همان هورمون هایی اثر می گذارد که در کنترل خلق و خو نقش دارند (مثل سروتونین).
اگر به علائمی که در فوق به اونها پرداختیم، دچار هستید، حتماً با پزشک خود درباره احتمال کمبود ویتامین D مشورت کنید تا در صورت لزوم، اقدامات لازم را به منظور جبران این کمبود، به عمل آورد.
منبع :yeka.ir