سوپ حریره مخصوص ماه مبارک رمضان
این سوپ یکی از غذاهای بسیار مفید و بینالمللی در ماه رمضان بوده و همچنین از تشنگی در روزهای بلند جلوگیری میکند.
این سوپ یکی از غذاهای بسیار مفید و بینالمللی در ماه رمضان بوده و همچنین از تشنگی در روزهای بلند جلوگیری میکند.
یکی از انتخابهای خوب غذایی برای افطار و سحر مخصوصاً در این روزهای گرم و بلند سال، سوپ است. زیرا گرمای هوا موجب تشنگی بیشتری شده و بهتر است غذاهای استفاده شده حاوی آب و فیبر بیشتری باشند.
برای افطار بهتر است سوپهای به اصطلاح سبکتری آماده کنیم و برای سحر سوپها کمی غلیظتر و مغذیتر باشند. این سوپی که روش تهیهی آن در ادامه آمده است یک سوپ کامل است که میتوانید آنرا هم برای افطار و هم برای سحری استفاده کنید. میزان غلظت آنرا با توجه به ذائقه خود تنظیم نمایید. این مقدار مواد برای 6 نفر مناسب است.
مـواد لازم
گوشت بره: 400 گرم
زردچوبه: یک قاشق چایخوری
فلفل سیاه: یک و نیم قاشق چایخوری
پودر دارچین: یک قاشق چایخوری
پودر زنجبیل: ربع قاشق چایخوری
کره: دو قاشق غذاخوری
کرفس خرد شده: سهچهارم فنجان
پیاز سفید خرد شده: یک عدد
پیاز قرمز خرد شده: یک عدد
گشنیز تازه: نصف فنجان
گوجه فرنگی خرد شده: 800 گرم
آب: هفت فنجان
عدس: سهچهارم فنجان
نخود: 425 گرم
ورمیشل: 110 گرم
تخممرغ (زده شده): دو عدد
لیمو: یک عدد
روش تهیه
٭ گوشت، زردچوبه، فلفل سیاه، دارچین، زنجبیل، کره، کرفس، پیاز و گشنیز را در یک قابلمه ریخته و روی حرارت کم قرار دهید. هر پنج دقیقه یکبار آنرا هم بزنید.
٭ سپس گوجه فرنگی را افزوده و بگذارید به مدت 15 دقیقه دیگر روی حرارت بماند. رب گوجه، آب و عدس را افزوده و بگذارید جوش بیاید.
٭ سپس حرارت را کم کرده، در آنرا گذاشته و اجازه دهید دو ساعت بپزد. 10 دقیقه قبل از سرو غذا، حرارت را زیاد کرده و نخود پخته و رشته فرنگی را در سوپ بریزید.
٭ تخممرغها و آبلیمو را به آن افزوده و بگذارید یک دقیقه بپزد.
توضیحات
٭ سبزیجات به کار رفته در این سوپ، فیبر مورد نیاز بدن را تا حدود زیادی تأمین میکند. کرفس یکی از سبزیهای خوب است که به دلیل داشتن فیبر فراوان، اثر بسیار مطلوبی روی سلامت دستگاه گوارش دارد و از آن جایی که یکی از مشکلات عمدهی افراد در این ماه یبوست است، استفاده از این سبزی در تهیهی غذاها کمک خوبی به حساب میآید.
٭ نکته بعدی که در این غذا قابل توجه است، وجود ادویههایی چون زنجبیل، فلفل و دارچین و… است که موجب ایجاد طبع گرمی میشود و برای افراد سردمزاج نیز، این غذا را مطلوب و مناسب میکند.
٭ از طرفی وجود گوشت، عدس، نخود و تخم مرغ، مقدار و کیفیت پروتئینی این غذا را بسیار بالا میبرد و از اینرو آنرا برای روزه اولیها، افراد مسن و حتی ورزشکاران مناسب میسازد.
منبع: تبیان
افق حوزه