امامزاده قاسم (علیه السلام) به تاریخ 912/4/15 متولد شده اند. نسب این امامزاده به امام موسی ابن جعفر (علیه السلام) می رسد. ایشان به همراه خواهرشان در راه رسیدن به اصفهان در منطقه ای در شرق اصفهان شناسائی و در روستای راشنان به شهادت می رسند و در همانجا دفن می گردند. هم اکنون در بقعه متبرکه دو عدد قبر وجود دارد که یکی از قبور متعلق به خواهر ایشان می باشد. تاریخ شهادت امامزاده 982/3/12 هجری می باشد.
موضوع: "گردشگری"
آستان امامزاده اسحاق (علیه السلام) در شهرستان اصفهان، بخش مرکزی، شهر خوراسگان واقع شده است. ساختمان قبلی امامزاده بسیار کوچک بوده که توسط اهالی و به همت هیئت امناء ساختمان قدیمی تخریب و تعدادی از منازل اطراف خریداری و به آن الحاق می گردد. هم اکنون ساختمان امامزاده با مسجد جنب آن حدود 5000 متر مربع می باشد. گنبد و گلدسته امامزاده طی چند سال اخیر ساخته شده ولی تزئینات بیرون بنا هنوز به اتمام نرسیده است. امامزاده دارای حرم و رواقهای زیبا با ضریح فلزی می باشد. تاریخ ساخت اولیه بنا به 1375/5/15 باز می گردد. امامزاده جاده آسفالته دارد. همچنین دارای امکانات رفاهی از قبیل، برق، آب، گاز، تلفن، سرویس بهداشتی، کافی نت، و خادم و مدیر مرکز فرهنگی قرآنی می باشد.
نسب ایشان به امام موسی بن جعفر (علیه السلام) می رسد. [شاهزاده حسین بن زید بن احمد بن حسین بن محمد بن احمد بن علی بن محمد بن قاسم بن حمزه بن موسی بن جعفر (علیه السلام).] این مطلب در تأییدیه شجره نامه آقاي فلسفی از کتابخانه مرکزي آستان قدس رضوی نیز آمده است که: (محل دفن این امامزاده شریف در روستاي مورنان از آبادیهاي اصفهان می باشد.)
آستان امامزاده ابوالعباس محمد (علیه السلام) در شهرستان اصفهان، بخش مرکزی، شهر خوراسگان واقع شده است. بنای قدیمی آن در زمان دیلمیان با خشت و گل ساخته شده و در سال 920 هجری قمری در زمان شاه اسماعیل صفوی مقبره آن به دست شاه شمس الدین علی معروف به مبارک شاه تجدید بنا گردید که از سنگ و آجر با گچبری ساخته شده بود. ساختمان جدید امامزاده در زمین وسیعی درسالهای پس از انقلاب ساخته شده و اینک دارای حرم زیبا و ضریح فلزی از جنس نقره می باشد. تاریخ ساخت اولیه بنا 1354/11/1 هجری شمسی می باشد. امامزاده دارای هیئت امنا و مدیر مرکز فرهنگی قرآنی و خادم می باشد.
در 5 کیلومتری شهرستان اصفهان به طرف قهجاورستان محله ایست بنام هفشویه که درآن محل مرقد دو برادر بزرگوار بنامهای ابراهیم و اسماعیل (علیهما السلام) که به فاصله 50 متر از یکدیگر دفن گردیده اند. بارگاه این دو برادر از جنس خشت و گل به ابعاد 3×3 و گنبد آن از کف 4 متر ارتفاع دارد و دارای دو سنگ قبر به ابعاد 1×2 می باشد که بوسیله شیشه روی آنها پوشیده شده است.
آستان امامزادگان احمد و محمود (علیهما السلام) در شهرستان اصفهان، بخش مرکزی، شهر اصفهان، خیابان زینبیه، محله دوطفلان واقع شده است. مساحت فعلی کل امامزاده به 5000 متر می رسد. مساحت زیر بنای امامزاده 1500 متر است که شامل خود بقعه با رواقهای دورش است که به 600 متر می رسد. بقعه قدیم امامزاده از جنس خشت و گل بوده مساحتی حدود 50 متر داشته که در سال 1348 تخریب و بنای فوق به تدریج ساخته شده است. دور تا دور بقعه و در
آستان امامزاده باقر (علیه السلام) در شهرستان اصفهان، بخش مرکزی، شهر اصفهان، در خیابان عافیت واقع در خیابان خواجوی اصفهان واقع شده است. قدمت این بقعه به حدود 200 سال پیش می رسد و تنها نمای بیرونی آن در سالهای اخیر مرمت و آجرنما و کاشیکاری شده است. ضریح چوبین معرق کاری با پنجره های برنجی به ابعاد 4×2 روی سنگ مزار امامزده نصب بوده و تزئینات داخل بقعه شامل نقاشی روی دیوارها تا سقف و اشعار مذهبی می باشد. مساحت کل امامزاده به اضافه حسینیه و کتابخانه و مجموعه فرهنگی و سالن اجتماعات آن کلاً به 3000 متر می رسد. مساحت زیربنای حرم زیارتگاه امامزاده باقر (علیه السلام) 80 متر مربع می باشد. مردم و اهالی همچون سایر امامزادگان به این امامزاده بزرگوار ارادت و احترام ویژه قائلند.
آستان مقدس امامزاده محمد (علیه السلام) در شهرستان اصفهان، بخش مرکزی، خیابان وحید واقع شده است. مساحت کل امامزاده 3500 متر مربع و مساحت زیر بناي آن 450 متر مربع شامل حرم و چهار رواق اطراف آن، به اضافه سالن اجتماعات چند منظوره آن است که ساخته گردیده است. ساختمان قدیمی این امامزاده، نسبتاً مختصر و ساده بوده؛ ولی در دوره اخیر تجدید بنا گردیده است. تزیینات داخلی بقعه شامل آینه کاري تا سقف و اضلاع حرم می باشد. ارتفاع گنبد دو پوش امامزاده از کف به 24 متر می رسد. ضریح فلزی امامزاده به ابعاد 3×2 از جنس استیل روي سنگ مزار امامزاده قرار گرفته است. ارتفاع دو گلدستۀ زیباي امامزاده از کف به 24 متر می رسد. مردم و اهالی به این امامزاده بزرگوار احترام و حرمت ویژه ای قایل هستند. در حال حاضر، حرم مجلّلی دارد که در داخل حرم، از آینه کاري و گچ بري و نقاشیِ جالبی، استفاده شده و نماي ایوان حرم، کاشی کاري گردیده و در کتیبه اطراف آن، سوره جمعه روي کاشی خشت، با خط ثلث سفید، جلب نظر می نماید و در آخر آن نوشته شده: سنه 1399 قمري، کاشی سازي ایلیا اصفهان.
آستان امامزادگان جعفر و مرتضی (علیهما السلام) در شهرستان اصفهان، بخش مرکزی، شهر اصفهان، در خیابان هاتف واقع شده است. ساختمان هر دو امامزاده تخریب نگردیده و فقط بازسازی و مرمت شده است. ساختمان امامزاده جعفر (علیه السلام) در ابعاد 20 متر مربع بوده که در 17 سال پیش توسط فرزندان سید مرتضی ابطحی بعد از مرگ ایشان تعمیرات داخلی حرم صورت گرفته و سنگ کاری دور ساختمان انجام شده است. ضریحی از جنس فلز استیل با روکش آب طلا و نقره در ابعاد 2/5×3 متر مربع که روی سنگ مزار امامزاده جعفر (علیه السلام) قرار دارد.
در قلب روستای پلکانی عنصرود آذربایجان شرقی مسجدی به چشم می خورد که لقب بزرگترین مسجد صخره ای کشور را با خود یدک می کشد. مسجد عنصرود که در روستای پلکانی عنصرود شهرستان اسکو واقع شده و یکی از دیدنی ترین جاذبه های این منطقه به حساب می آید.