زیارت حضرت معصومه سلام الله علیها از منظر روایات
درباره فضیلت زیارت حضرت معصومه سلام الله علیها روایات فراوانی از پیشوایان معصوم رسیده است. از جمله، هنگامی که یکی از محدثان برجسته قم، به نام"سعد بن سعد” به محضر مقدس امام رضا علیه السلام شرفیاب می شود، امام هشتم خطاب به ایشان می فرماید:"ای سعد! از ما نزد شما قبری است". سعد می گوید: فدایت شوم! آیا قبر فاطمه دختر موسی بن جعفر علیه السلام را می فرمایید؟ می فرماید:"آری، هر کس او را زیارت کند، در حالی که به حق او آگاه باشد، بهشت از آنِ اوست".
پیشوای جهان تشیع امام جعفر صادق علیه السلام نیز در این باره می فرماید:"هر کس از او زیارت کند، بهشت بر او واجب گردد". و در حدیث دیگری آمده است:” زیارت او، هم سنگ بهشت است".
امام رضا علیه السلام و اعطای لقب"معصومه":
حضرت فاطمه معصومه سلام الله علیها بانوی بهشتی، غرق در عبادت و نیایش، پیراسته از زشتی ها و شبنم معطر آفرینش است. شاید یکی از دلایل"معصومه” نامیدن این بانو، آن باشد که عصمت مادرش حضرت زهرا سلام الله علیها در او تجلی یافته است. بر اساس پاره ای از روایات، این لقب از سوی امام رضا علیه السلام به این بانوی والا مقام اسلام وارد شده است، چنانچه فقیه بلنداندیش و سپید سیرت شیعه، علامه مجلسی ره دراین باره می گوید: امام رضا علیه السلام در جایی فرمود:"هر کس معصومه را در قم زیارت کند، مانند کسی است که مرا زیارت کرده است".
حضرت معصومه سلام الله علیها در زبان دانشمندان و فقیهان گرانقدر شیعه، به لقب"کریمه اهل بیت” یاد می شود. از میان بانوان اهل بیت، این نام زیبا تنها به آن حضرت اختصاص یافته است. بر اساس رویای صادق و صحیح نسب شناس گرانقدر، مرحوم آیت الله مرعشی نجفی، این لقب از طرف امام صادق علیه السلام بر حضرت معصومه سلام الله علیها اطلاق شده است. در این رؤیا، امام صادق علیه السلام به آیت الله نجفی که با دعا و راز و نیاز، تلاش پیگیری را برای یافتن قبر مطهر حضرت زهرا سلام الله علیها آغاز کرده خطاب فرمود: بر تو باد به به کریمه اهل بیت.
زیارت حضرت معصومه سلام الله علیها از منظر روایات