خانواده نمونه
احترام متقابل
فاطمه(س) با الهام از دستورات الهی و پدر بزرگوارش، نسبت به امیرالمؤمنین فوق العاده علاقمند بود و هرگز بر خلاف رضای او گام بر نمی داشت و برخورد و زندگی اش با همسر چنان بود که غمها و غصه های وارده در بیرون از خانه، با دیدار فاطمه(س) برطرف می شد. و حضرت علی(ع) خود در این باره می فرمایند:
«والله فاطمه(س) را غضبناک نکردم و وی را در هیچ امری دل چرکین ننمودم تا زمانی که خدای تعالی وی را از دنیا برد و فاطمه(س) هرگز مرا به خشم در نیاورد و مخالفت با امر من نکرد. هر وقت نگاهش می کردم تمام غمها از من زایل می شد.»تواضع به همسر
حضرت فاطمه زهرا(س) فرمودند:«بهترین شما کسی است که شانه هایش نرم تر(افتاده تر و متواضع تر) است و نسبت به همسر خود اکرام و احترام بیشتری دارد.»
رضایت همسر
حضرت فاطمه(س) می فرماید که پیامبر(ص) فرمودند:
وای به حال زنی که شوهرش را خشمگین کند و خوشا به حال زنی که شوهرش از او خشنود باشد.»
ایجاد آرامش در خانواده
هر مردی برای حل مشکلات خارج از منزل به روحیه ای قوی نیازمند است که سعی می کند از آرامش حاکم بر خانواده اش برای کاهش نگرانی هایش استفاده کند و بدون شک مردی که از چنین خانواده ای برخوردار است فرد پیروز و موفقی خواهد بود.
امیرالمؤمنین(ع) در این مورد می فرماید:«هیچ گاه فاطمه(س) از من نرنجید و او نیز هرگز مرا نرنجاند، او را به هیچ کاری مجبور نکردم و او نیز مرا آزرده نساخت در هیچ امری قدمی بر خلاف میل باطنی من بر نداشت و هر گاه به رخسارش نظاره می کردم، تمام غصه هایم برطرف می شد و دردهایم را فراموش می کردم.»
مجموعه مقالات کنگره حضرت فاطمه زهرا سلام الله علیها و انسان معاصر
معاونت بسیج خواهران سپاه صاحب الزمان(عج)
خانواده نمونه