دانه ی بارهنگ ، در درمان یبوست کاربرد زیادی دارد ؛ به عبارتی اثر
اصلی آن برای همین درد است و به عنوان داروی ضد التهاب دستگاه
گوارش نیز مصرف می شود.
اثرات مهم بارهنگ
برگ بارهنگ ، در درمان تورم نزله های قسمت های فوقانی
تنفسی ( به علت دارا بودن تانن و مو سیلاژگیاه ) مؤثر است.
تمام اشکال خیسانده عصاره مایع ،شربت ، آب برگ تازه و
پاستیل های تهیه شده از آن ، مصرف می شود .
عصاره آبی بارهنگ ، در حالت سرد و عصاره مایع آن و همچنین
آب برگ بارهنگ ، اثرات توقف باکتری ها و باکتری کشی را دارا ست ؛
در حالی که دم کرده و جوشانده برگ ، فاقد این اثر است.
طریقه و میزان مصرف بارهنگ
برگ : روی 2 تا 4 گرم برگ خرد یا پودر شده ، یک لیوان آب سرد ریخته
و تا حد جوشیدن ، حرارت دهید و بعد از آن حرارت را خاموش کنید .
سپس 10 دقیقه صبر کرده و محصول را صاف و میل کنید . فرآرده های
گیاهی برگ بارهنگ ، بیشتر به صورت بسته یک گرمی عرضه می شود
و داروهای گیاهی تهیه شده از برگ ، به صورت قطره یا شربت ،
به عنوان ضد سرفه و خلط آور در بازارهای جهان ، در دسترس هستند.
دانه : منابع مختلف ، مصرف روزانه بین 5 تا 15 گرم دانه بارهنگ را
توصیه کرده اند. دانه ها را داخل نصف استکان آب ریخته ، مخلوط کرده
و میل کنید.
مهمترین اثرات گزارش شده بارهنگ (مربوط به برگ و دانه ) : ضد باکتری ،
ضد شکنندگی ضد آلزایمر ، ضد آرتریت ، ضد تصلب شرائین ، ضد التهاب ،
ضد اکسیدان ، ضد تب ، ضد سرفه ، باز کننده برونش ها ، هضم کننده غذا ،
خلط آور ، محافظ کبد ، کاهش دهنده چربی و…
نکات ضروری :
در هنگام مصرف بارهنگ ، باید مایعات به مقدار زیاد نوشید تا مو سیلاژ روی
سطح دانه ها ، به خوبی بتوانند آب جذب کنند و متورم شوند و از متراکم شدن در
معده و روده جلوگیری شود. مصرف بارهنگ در زمان بارداری و شیر دهی
توصیه نمی شود .
ممکن است روغن این دانه باعث آلرژی ، التهاب و درماتیت در بعضی افراد حساس شود.