ضرورت و اهمیت تبلیغ از نظراسلام
اگر رسالت یک مکتب، محدود به زمان و مکان خاصی باشد، شعاع پیام رسانی و تبیلغ آن محدود خواهد بود، اما از آن جا که رسالت مکتب اسلام، جهانی و جاوید می باشد، گستره پیام رسانی آن نیز نامحدود است. از این رو، در اسلام امر تبلیغ جایگاه بسیار والایی دارد به گونه ای که اساسی ترین وظیفه انبیاء در قرآن، تبلیغ دانسته شده است.
طبرسی در ذیل آیه«وَ مَن أحسَنُ قَولاً مِمَّن دَعا إلی اللهِ وَ عَمِلَ صالِحاً…» می فرماید:« و فی هذه الآیه دلالهَ علی اَن الدَعا الی الدین من اعظم الطاعات و الواجبات؛ این آیه دلالت دارد بر این که دعوت به سوی دین از بزرگترین عبادات و واجبات می باشد». بنابراین، هدایت و آگاهی دادن به مردم، وظیفه مبلغان است و این عهد و پیمانی است که خداوند متعال از آنان گرفته است. قرآن مجید به پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله و سلم می فرماید:«وَ ما أرسَلناکَ إلّا کافَّهً للنّاسِ بَشیراً وَ نَذیراً…؛ ما تو را جز برای همه مردم نفرستادیم تا(آنها را به پاداش های الهی) بشارت دهی و(از عذاب او) بترسانی».
امام علی علیه السلام می فرماید:«ان الله لم یأخذ علی الجهال عهداً بطلب العلم حتی اخذ علی العلماء عهدا ببذل العلم للجهال؛ خداوند متعال قبل از این که از نادانان عهد و پیمان بگیرد، از دانایان پیمان گرفته است که به جاهلان بیاموزند». با توجه به این حدیث بر ماست که با اهمیت دادن به تبلیغ دینی، فطرت سعادت خواه بشر را بیدار کنیم و ارزش های دینی را به سراسر عالم گسترش دهیم.
فصلنامه فرهنگی و اجتماعی هدی/11