نشست اخلاقی با موضوع «وظایف زنان منتظر در عصر غیبت» با حضور اساتید، کادر، طلاب و سخنرانی « حجت الاسلام هادی محمودی » در مدرسه علمیه نرجس خاتون سلام الله علیها شاهین شهر برگزار شد.
حجت الاسلام هادی محمودی گفت: در دوران غیبت وظایف شیعیان خیلی شدیدتر از دوران ظهور است. به همین خاطر یکی از موضوعاتی که در روایت مطرح شده موضوع غیبت و وظایف منتظر می باشد. که بحث وظایف عام و خاص مطرح می شود، بحث وظایف عام که مشترک بین مرد و زن است و بحث وظایف خاص که مخصوص مرد و مخصوص زن است.
وی اظهار داشت: اولین وظیفه عام که مربوط به مرد و زن می باشد؛ رجوع به نواب است. مرد و زن باید رجوع به جانشین امام داشته باشند. ولی چون جانشین خاص وجود ندارد؛ جانشین عام انتخاب می کنند و از خصوصیات جانشین عام رعایت مسائل اخلاقی است. دومین وظیفه اتخاذ ورع (تقوا) است، خدا ترس باشند؛ دنبال گناه نروند. سومین وظیفه حسن خلق داشته باشند که این حسن خلق برای اتحاد میان مسلمانان و نزدیکی قلب های آنها ضروری است، در روایت آمده شیعیان نسبت به هم وحدت قلوب داشته باشند تا زمینه ظهور فراهم شود.
وی گفت: برای فهمیدن تفکر زن منتظر باید بدانیم زنانی که منتظر حضرت نیستند؛ چگونه در روایات معرفی شده اند. وی افزود: در روایات آمده زنان غیر منتظر فاسد و جوانان فاسق می شوند، مسلما زنی که خودش را حفظ نکند، باعث می شود که جوان گناه علنی انجام دهند، پس لازمه فسخ جوان فساد زنان است. زنان فاسد امر به معروف نمی کنند بلکه از معروف نهی می کند، نتیجه این روایت این است که زنان منتظر فاسد نمی شوند. مورد دوم از خصوصیات زنان غیر منتظر قبل از ظهور، زنانی هستند که به همراه شوهرانشان در تجارت مشارکت می کند، در نتیجه به خاطر پولی که به دستش می رسد، حریص می شود، طرفدار دنیا و زیبایی ها و لذات دنیا میشود و نمی تواند دوباره به جایگاهش برگردد و وقت برای فرزند آوری ندارد. مورد بعدی این است که زنان خودشان را شبیه مردان میکنند و مانند مردان در جامعه ظاهر می شوند و این تفکر فمنیستی است که می گویند زنها از مردها کمتر نیستند، پس از نظر ظاهر، شغل های اجتماعی، پستها، درآمدها، حتی بی فرزندی و در همه چیز باید شبیه به مردان باشند. آخرین مورد از خصوصیات زنانی که منتظر حضرت نیستند این است که با خشونت با همسرشان رفتار میکند هر چه شوهرش میگوید، این کار را انجام نده انجام میدهند، تازه تهدید هم میکند که مهریه اش را به اجرا می گذارد. اینها ویژگیهای زنان غیر منتظر هستند و برعکس آن برای زنان منتظر می باشد.
وی ابراز داشت: زن منتظر باید جایگاه خود را بشناسد به این معنا که جایگاه زن در اسلام چیست، چه تعریف و نگاهی به او شده است همان را روی خودش پیاده کند و بداند زن و مرد در پیشگاه خدا هیچ تفاوتی ندارند، همانطور که مردها مکلف هستند، زنها هم مکلف هستند، همچنین بداند زنها ارزشمند هستند و از زن به عنوان یک کالا سوء استفاده نشود؛ خود را برای دیگران آراسته نکند، پس توجه و ارزشمندی زنان و تکریم آنان باید مد نظر باشد. مورد آخر در بحث جایگاه شناسی، تربیت زنان شایسته در پرتو هویت بخشی آنان است، زمانی زنی و دختری را می توان تربیت کرد که به او هویت بدهی، اگر زنی هویتش را از دست بدهد اعتماد به نفس خود را از دست می دهد و به جلوه گری میپردازد. در مقابل زنی که اعتماد به نفس دارد، خودش را می پوشانند و خود را در مرض نگاه مردم قرار نمی دهد.
وی گفت: زن منتظر باید ضرورت شناسی داشته باشد، ایجاد انگیزش درونی داشته باشد که اوهم میتواند جزء یاران خاص امام زمان باشد، آشنایی به دشواری های آخرالزمان داشته باشد؛ بداند که قبل از ظهور دشواری وجود دارد، و بداند چه چیزی در آخر زمان اشتباه است و ضد آن موضع بگیرد. همچنین بداند که بعد از ظهور امام زمان زنان در اوج جایگاه علمی قرار میگیرند و در منزل فتوا میدهند و به علوم تسلط کامل دارند و همینطور زنان به جایی میرسند که اگر از عراق تا شام پای پیاده برود، احدی معترض آنان نمی شوند. و بداند حفظ دین به شدت مشکل است مثل این است که آتش سوزنده کف دست فرد باشد.
حجت الاسلام هادی محمودی یادآور شد: زن منتظر باید وظیفه شناس باشد از مرض نگاه نامحرم بودن و از حضور غير ضروري در جامعه بپرهیزد، همچنین بداند فرزندآوری از وظایف زنان می باشد. و در موضوع ازدواج باید بداند مردی که قرار است با او ازدواج کند، غیر از بحث ظاهر، هم کفو بودن و خانواده اش از نظر ایمانی در چه رتبه ای قراردارد، اعتقادات او چگونه است. توجه به آموزه های دینی در موقع انعقاد نطفه، دوران بارداری و دوران شیر دهی از نکات مهمی است که باید به آن توجه کرد.
یا فاطر السماوات و الارض…