تحقیق پایانی سطح دو (کارشناسی)
حقوق وتکالیف متقابل زن وشوهر(بامحوریت خانواده)
استادراهنما:
سرکارخانم دکترمریم سعیدیان جزی
استادداور:
جناب آقای استادمحسن برقی کار
پژوهشگر:
خدیجه رجبیان
مقدمه
خانـواده اساس جامعه است که استحکام آن منوط به انجام وظایفی است که برعهده ی هریک ازافراد قرارداده شده است.اسلام برتشکیل خانواده تأکیدفراوان دارد واحکام خاصی را برای انسجام آن برعهده ی افرادقرارداده است.مهمترین ارکان تشکیل دهنده ی خانواده زن وشوهرهستندکه حقوق وتکالیف متقابل را برعهده دارند.درمنابع اسلامی به این امرمهم پرداخته شده است وآیات وروایات زیادی دراین زمینه وجوددارد.
روش تحقیق مراجعه به منابع اسلامی موجود درکتابخانه ها می باشدکه ازکتب روایی وتفاسیرنیزاستفاده شده است ودرتحلیل بحث ازمطالعه منابع اسلامی بهره گرفته شده است. دراین تحقیق تلاش براین بوده که درکنارتبیین حقوق وتکالیف زن وشوهر، راهکارهای دیگری که به تحقق این حقوق وتکالیف می انجامدباشد.چراکه توصیه های اخلاقی که به بهترشدن روابط آنهاواستحکام خانواده کمک می کندواهمیت این موضوع رامی رساند.
مطالب این تحقیق درپنج فصل جمع آوری شده که فصل اول کلیاتی دررابطه باموضوع است،فصل دوم اهمیت ازدواج را ازنظر اسلام بیان داشته است.فصل سوم حقوق وتکالیف زن وشوهرنسبت به یکدیگر.فصل چهارم حقوق وتکالیف مشترک زن وشوهر نسبت به فرزندان وفصل پنجم به موضوع اخلاق مقوم ومصلح روابط زن وشوهر پرداخته شده است درنهایت پیشنهادات وراهکارها ارائه شده است.