تندیس زن مسلمان
«خداوند از خشم فاطمه خشمگین و به سبب خشنودی او خشنود می شود؛ فاطمه پاره تن من است، هر کس او را بیازارد مرا آزرده؛ آن کس که با او دوستی ورزد با من دوستی ورزیده است؛ فاطمه قلب و روح من است؛ فاطمه بانوی زنان دو جهان است.»
این شهادت و نظایر آن در کتاب های حدیث و سیره به تواتر از پیامبر صلی الله علیه و آله و سلم نقل شده است. پیامبری که از روی هوا سخن نمی گوید و تحت تأثیر روابط نسبی و سببی قرار نمی گیرد و از سرزنش نکوهش گران در راه خدا باکی ندارد. این گفتارها نشانگر تواضع پیامبر اسلام است که با دعوت خود عجین شده و برای مردم به مثابه الگو و نمونه ای درآمده است. تپش های قلب او و نگاه هایش و دست سودن و گام های تلاش گرانه و پرتوهای اندیشه اش، قول و فعل و تقریر او تماماً تعالیم دینی و احکام خدا را می نمایاند. چونان چراغ های هدایت و راه های نجات است. آن چه که از جانب رسول خدا صلی الله علیه و آله و سلم بر سینه حضرت زهرا علیهاالسلام نقش بسته با مرور زمان و تکامل جوامع و نیز با نگاه به مبدأ اساسی در اسلام، در این سخن پیامبر صلی الله علیه و آله و سلم به حضرت فاطمه علیهاالسلام، که فرمود:«ای فاطمه برای آخرت خود بکوش که من نمی توانم در پیشگاه خداوند برای تو کاری بکنم.» درخشندگی بیشتری به خود می گیرد. فاطمه زهرا علیهاالسلام در واقع نمونه زنی است که خدا می خواهد و پاره ای است از اسلام مجسم در وجود حضرت محمد صلی الله علیه و آله و سلم.
زندگی ایشان برای مسلمان و انسان مؤمن در هر زمان و مکانی به منزله ی الگویی چهره می نماید. به راستی شناخت حضرت فاطمه علیهاالسلام شناخت بخشی از کتاب رسالت الهی است، و پژوهش و تحقیق در حیات حضرتش، به مثابه تلاشی گسترده برای فهم اسلام و ذخیره ای ارزشمند برای انسان معاصر به حساب می آید.
امام موسی صدر