بسیج در دوران دفاع مقدس
هنوز یک سال از صدور فرمان امام(ره) نگذشته بود که رژیم بعث عراق در راستای اهداف پلید استکبار جهانی، علیه ایران دست به یک حمله همه جانبه زد.
انقلاب اسلامی در آن شرایط بحرانی ناشی از دگرگونی ها و تغییر و تحولات، هیچ گونه آمادگی لازم را برای مقابله با متجاوزان نداشت. ارتش جمهوری اسلامی ایران که با حمایت امام(ره) توانسته بود جایگاه خود را پیدا نماید، در حال خودسازی و تثبیت نظم و انضباط بود. سپاه پاسداران هم که نهادی نوپا و برای حفظ امنیت شهرها به وجود آمده بود، فاقد هر گونه تجهیزات لازم و تجربه کافی برای مقابله با متجاوز خارجی بود.
دشمن هم با ارتشی تا بُن دندان مسلح و برخوردار از پشتیبانی قدرتهای استعماری، کشور را مورد هجوم قرار داد. در اینجا بود که نقش بسیج به عنوان یک نیروی جوشیده از متن مردم انقلابی، در صحنه دفاع مقدس ظهور و بروز پیدا کرد. دشمن که سودای فتح سه روزه را در سر می پروراند، در همان روزهای نخستین با مردمی مواجه گشت که با دست خالی به دفاع از کیان مقدس نظام اسلامی برخاسته بودند و از ایثار جان خویش دریغ نمی کردند.
جوانان سلحشوری که به فرمان امام(ره) در پایگاه های مقاومت تحت عنوان بسیجی گرد آمده بودند و با کوچکترین اشاره ایشان به جبهه های نبرد هجوم می بردند و تا آخرین قطره خون خویش، ایستادگی و مقاومت می کردند.
در طول هشت سال دفاع، بسیج آن چنان درخشید که دشمنان اعتراف کردند که«قدرتی که در بسیج نهفته، توان مقابله با یکایک ارتش های کلاسیک جهانی را دارد.» بسیج وظیفه جذب، آموزش و سازماندهی نیروهای مردمی و اعزام آنها به جبهه های نبرد را بر عهده داشت و توانست جمعیت مؤمن و صاحب ارزشی را از امت حزب الله، در درون خود بپروراند و پایه ریزی ارتش مردمی را دنبال کند، و سرانجام پس از هشت سال دفاع مقدس، بسیجیان مظلوم و سلحشور جبهه های توحید به همراه امت شهیدپرور، از این آزمایش الهی سربلند و پیروز بیرون آمدند و از نوجوان13 ساله تا پیرمرد80 ساله در میان خیل عظیم شهدای بسیج مشاهده می شود. چه زیبا امام راحل این چهره های مظلوم را به تصویر کشید و فرمود:
شما آیینه ی مجسم مظلومیت ها و رشادت های این ملت بزرگ در صحنه ی نبرد و تاریخ مصور انقلابید. شما فرزندان دفاع مقدس و پرچمداران عزت مسلمین و سپر حوادث این کشورید.
وظیفه بسیج فقط به جنگ و مسئله نظامی محدود نمی شود و امنیت داخلی کشور در سخت ترین شرایط یعنی دوران فعالیت منافقین و دیگر گروههای ضد انقلاب، به مدد نیروهای بسیج و پایگاههای مقاومت حفظ شد.
در حوادث طبیعی و بلایا، حضور بسیجیان گره گشای مشکلات و مایه دلگرمی مردم و مسئولین بوده است. کما اینکه در حادثه اسف بار زلزله رودبار در سال1369، سرعت عمل و ایثار نیروهای مردمی در عملیات نجات به حدی بود که خارجیان حاضر در منطقه با اظهار تعجب از حضور گسترده بسیجیان اقرار کردند که به حضور آنان احتیاج نیست. مردان بسیجی در منطقه زلزله زده و زنان بسیجی در شهرها با تشکیل صف های بسیار طویل اهدای خون و اهدای کمک های نقدی و جنسی، جهانیان را به تحسین واداشتند.
در امر خطیر و حیاتی مبارزه با تهاجم فرهنگی و جلوگیری از استحاله فرهنگ انقلاب، اصلی ترین نیروی مدافع، بسیج بوده است و با اطاعت از فرمان رهبر معظم انقلاب، برای حفظ فضیلت ها و ارزشهای انقلاب در وسط میدان مبارزه حضور دارد. اصولاً تفکر بسیجی کارسازترین عامل در سخت ترین میادین مبارزه بوده است. البته باید اقرار نمود که آرمان امام(ره) در خصوص بسیج در همه ابعادش تحقق نیافته است و هر روز که از عمر انقلاب می گذرد، نیاز کشور و انقلاب به بسیج و تفکر بسیجی بیش از پیش احساس می شود.
روزها و رویدادها/جلد سوم
بسیج در دوران دفاع مقدس
با سلام
سلام بر بدن پاره پاره ات ای عشق!
ما در ره عشق نقص پیمان نکنیم
گر جان طلبد دریغ از جان نکنیم
دنیا اگر از یزید لبریز شود
ما پشت به سالار شهیدان نکنیم
اللّهُمَّ اجْعَلْ عَواقِبَ امُورِنا خَیْراً