امام(ره) در کلام رهبر معظم انقلاب
امام(ره) پدر جنبش اسلاميِ امروز در دنياي اسلام است.
يکي از خطوط اصلي در سيره ي امام ومنش امام (ره) دميدن روح عزت ملي در کالبد کشور است. بحث درباره ي اين حرکت عظيم امام(ره) که عزت ملي را در کشور ما و ملت ما زنده کرد، يک بحث متکي به واقعيات جامعه است؛ يک بحث صرفاً ذهني نيست. عزت يعني چه؟ عزت به معناي ساخت مستحکم دروني يک فرد يا يک جامعه است که او را در مقابله ي با دشمن، در مقابله ي با موانع، داراي اقتدار مي کند و بر چالشها غلبه مي بخشد.
ملت ما با احساس عزتي که از درسهاي انقلاب و امام آموخت، توانست خود را کشف کند. ملت، خود را کشف کرد، توانايي هاي خود را کشف کرد؛ و چنين شد که ما در اين چند دهه، بسياري از تحقق وعده هاي الهي را با چشم خود ديديم؛ چيزهايي را که در تاريخ مي خوانديم، در کتابها مي ديديم، در مقابل چشم خودمان مشاهده کرديم؛ غلبه ي مستضعفين را بر مستکبرين، بي بنيادي قصرهاي به ظاهر باشکوه مستکبران و بسياري از حوادث ديگر را در اين سالها ديديم.
همت امام- که رهبر اين انقلاب و زمامدار اين انقلاب و پيشواي اين انقلاب بود- بر اين گماشته شد که روح عزت ملي را در اين مردم احياء کند؛ عزت آنها را به آنها برگرداند. امام بزرگوار فرهنگ«ما مي توانيم» را به دهان مردم انداخت و در دل آنها جايگزين کرد؛ اين همان فرهنگ قرآني است که فرمود:«و لا تهنوا و لا تحزنوا و انتم الاعلون ان کنتم مؤمنين». خود ايمان به معناي علو است. ايمان وسيله ي علو مادي است، اما فقط اين نيست؛ نفس ايمان علوآور است، عزت آور است، يک ملت را رشد مي دهد. خود امام جلو افتاد، رهبري کرد، آن وقت انگيزه ها در مردم بيدار شد، همتها در مردم بيدار شد، استعدادها جوشيدن گرفت؛ و عمل مردم، حضور مردم در صحنه زمينه ي جلب رحمت الهي شد.
وقتي ادبيات انقلابي امام را ملاحظه مي کنيد، مي بينيد تکيه ي اصلي بر روي ساخت دروني ملت است؛ احياي روح عزت، نه با تفاخر، نه با غرور، نه با به خود بستن، بلکه با استحکام ساخت دروني.
امام(ره) در کلام رهبر معظم انقلاب