قصدداریم خاطره ای از زندگي و مبارزات آزاده جانباز سيدعبدالله سيديان هاشمي همسر یکی از طلاب مدرسه علمیه می باشد را برای شما بزرگواران بازگو کنیم.
مختصري از زندگي و مبارزات آزاده جانباز سيدعبدالله سيديان هاشمی
پدرش از وعّاظ نام آشناي آبادان بود و از هم فكران شهيد نواب صفوي، به گونه اي كه همواره تحت نظر ساواك آبادان بود. زندگي در محله فقيرنشين احمدآباد و ديدن تبعيض ها و بي عدالتي ها در تكوين شخصيت و روحيه ظلم ستيزي و عدالت طلبي سيدعبدالله تأثير بسزايي داشت و همين امر موجب تمايز و امتياز او در ايام نوجواني ميان دوستانش گرديد. در بدو ورود به دبيرستان به مطالعه كتب گوناگون و بطور خاص، كتابهاي مذهبي و تاريخ اسلام روي آورد و بخشي از اوقات فراغت خود را در اتاقي كه كتابخانه پدرش بود مي گذرانيد و احساس تنفري كه در وجودش نسبت به حكومت وابسته پهلوي شعله ور بود، به تدريج شكل منطقي تر و هدفدارتري يافت و انگيزه هاي انقلابي گري بيشتر در رويكردهاي او تقويت گرديد.سيدعبدالله علاقه فراواني به استماع سخنان وعاظ معروف و انديشمندان ديني داشت. به طوري كه بيشتر اوقات خود را به مرور مطالب منابر و ضبط و پياده كردن آنها از نوار بر روي كاغذ و ويرايش و انتشار آنها مي گذرانيد و از بركات اين اقدامات با انديشه بزرگاني همچون استاد مطهري، دكتر شريعتي و امام خميني(ره) انس و الفت بيشتري يافت و افق وسيعتري در ذهن و عمل براي او باز شد و كم كم دوستاني كه در ابتدا افكار و عقايد او را به ريشخند مي گرفتند به سويش جذب شدند و دامنه فعاليت هايش گسترده شد.
در سال 1352 با اينكه هنوز دانش آموز دبيرستان بود با دانشجويان انقلابي دانشكده نفت آبادان كه متحصن شده بودند، ارتباط برقرار كرد و همين امر موجب افزايش حساسيت ساواك نسبت به او و دوستانش شد، پس يكي از مُخبرهاي خود را در پوشش يك مبارز به جمع او و دوستانش نفوذ دادند و به اين ترتيب چتر اطلاعاتي ساواك بر سر فعاليت هاي آنها گسترده شد.از ابتداي سال 1353 مشي مبارزه مسلحانه و تهيه سلاح و شناسايي عوامل ساواك سرلوحه كار گروهي آنان قرار گرفت و دو نفر از اعضاي گروه انتخاب و روانه شيراز شدند و قرار شد پس از ارتباط با دانشجويان انقلابي دانشگاه شيراز، از مقدمات رفتن آنها به سيستان و بلوچستان و تهيه سلاح آگاه شوند، امّا دستگيري برخي از دانشجويان شيرازي موجب گرديد آنها دست خالي به آبادان بازگردند. ساواك يقين داشت كه سيدعبدالله و دوستانش مسلح شده اند و زمان دستگيري آنها فرا رسيده است و در سحرگاه سوم خرداد 1353 به منازل آنان يورش بردند. سيدعبدالله قبل از اقدام ساواك توسط مادر يكي از دوستانش از موج دستگيري ها مطلع شد و با مخفي كردن مدارك و كتب و جزوات و اعلاميه ها اقدام به فرار و زندگي مخفي نمود.
ادامه دارد….