هویچ از سبزیهاى گرانبها براى انسان است.
قسمتهاى قابل مصرف هویج: گوشت، آب (آب هویج ) برگهاى سبز آن و تخم هویج مصرف مى شود.
موادى را كه تاكنون در هویج با تجزیه هاى علمى شناخته اند:
ویتامین آ (به مقدار زیاد) ویتامین ب و ث و پرو ویتامین آ كه به نام (كاروتن ) است قند كه سه تا هفت درصد وزن هویج است. قند هویج از نوع لووولوز و اكستروز مى باشد كه فورا جذب خون شده و هضم مى شود.
املاح معدنى مثل آهن (گاهى تا هفت درصد) فسفر، كلسیم، سدیم، پتاسیم، منیزیوم، آرسنیك، منگنز، گوگرد، مس، بروم و یك اسانس به نام (كاروتین ) آسپاراژین، دوكارین مى باشد.
خواص هویج
1- مقوى است 2- املاح معدنى تولید مى كند. 3- ضد كم خونى است (تعداد گلبولهاى قرمز خون و هموگلوبین را زیاد مى كند). 4- عامل رشد است 5- دوست بزرگ رودهاست كار رودها را تنظیم مى كند، ضد اسهال و در عین حال ملین است ) ضد عفونت روده ها و التیام دهنده زخم روده هاست. 6- ضد عفونت معده و التیام دهنده زخم معده است. 7- تصفیه كننده خون است. 8- صفرا را رقیق مى كند. 9- سینه را نرم مى سازد. 10- ادرار را زیاد مى كند. 11- اشتها مى آورد. 12- خنك است. 13- پوست را ترمیم مى كند. 14- مصونیتهاى طبیعى مى آورد. 15- كرم كش است. 16- ضد نفخ است. 17- التیام دهنده زخم است.
آنچه باید درباره هویج بدانید
1- هیچ وقت هویج را پوست نكنید زیرا پوست هویج داراى مواد سرشارى از املاح معدنى و ویتامین هاست و طعم و مزه لذیذى هم دارد.
براى شستن هویج بُرسى به آن بكشید و زیر آب شیر نگهدارید و بشویید. 2- براى اینكه بچه ها زودتر دندان در آورند هویج كوچكى به آنها بدهید تا آن را گاز بزنند و به لثه دندانهاى خود بمالند.
3- براى سوپ سبزیها هویج را نباید از نظر دور داشت زیرا سوپ سبزیها مخصوصا سوپ هویج مقوى است و كمبود املاح معدنى را بر طرف مى كند و یك خاصیت بزرگ آن این است كه چاق کننده نیست. خانمهایى كه از چاقى مى ترسند مى توانند با اطمینان خاطر سوپ سبزى هویج بخورند.
4- چندین سال است روسها در روسیه شوروى از هویج ماده جدیدى استخراج كرده اند به نام دو كارین این ماده گرانبها در باز كردن رگها مخصوصا شریآنها موثر است.
5- هویج گلبولهاى قرمز خون و هموگلوبین خون را افزایش مى دهد. در نتیجه رنگ و روى سالم و طراوت جوانى را باز مى گرداند.
تبيان